I lijepi glume, zar ne? / Koliko je i je li uopće izgled presudan faktor u svijetu filma?

Činjenica je da lijepi ljudi bolje prolaze u životu. Je li tako i u glumi, istražili smo privevši pred mikrofon sve hrvatske lijepe dečke. No, i poneka glumica dobila je priliku reći jesu li u njihovu poslu bitniji ljepota ili talent.

16.1.2014.
17:42
VOYO logo

Htjeli mi to priznati ili ne, odavno je znana činjenica da u svijetu, koji nas okružuje, itekako vladaju površnost i iskrivljeni ideali ljepote. Teško se othrvati tome, a kada ste jedna od glavnih faca u glumačkom svijetu, uz neosporan talent uvijek dobro dođe imati i lijepo lice. Koliko je i je li uopće izgled presudan faktor u svijetu filma?

"Mislim da je posve nebitan. Čini mi se da prije svega, svoju povijest i postojanje imaju kvalitetni glumci, bez obzira na to je li ih je Bog pomazio nekim osobitim izgledom ili ne", rekao je redatelj Zrinko Ogresta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je bitan, ne mislim da je presudan. Samo nas zapravo opredjeljuje na neki način, jer te zapravo izgled samo stavlja u neku ladicu", kazala je glumica Leona Paraminski.

"Ne možemo ga negirati, dio je cjeloukupnog nekog paketa, ali sam po sebi ne može biti jedino sredstvo ka nečemu, uvijek dobro dođe da podržava, ali sam ne egzistira, mora bit potkovan nečim iznutra", izjasnio se Goran Bogdan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno da je bitno ono iznutra, ali ako itko dikitira parametre navodne ljepote - to je filmska industrija u Hollywoodu! Ondje talent, ponekad, ipak pada u drugi plan.

"Sve se vrti oko spoja novca i izgleda, a izgled daje novac u Hollywoodu, to je definitvno", kazao je Dean Sinovčić, filmski kritičar i novinar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glumci koji su kvalitetni, a nisu dovoljno lijepi, neće dobiti onakve šanse kakve će dobiti oni zgodni. Ima primjera koliko hoćete, evo čovjek kojeg ćemo uskoro gledati u dva filma, Paul Giamatti, briljantan glumac, ali on je nizak, debeljuškast, ćelav, nije neka ljepota. I njemu vrlo, vrlo rijetko daju glavne uloge, on je u sporednim ulogama kralj, ali nikada u glavnima. Iako je bolji od Brada Pitta, Toma Cruisa i mnogih drugih", dodao je Sinovčić.

Situacija u Lijepoj našoj, nasreću, nije toliko ekstremna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa to što sam ja zgodan, to je stvar neke genetike. Meni je puno ljepše čuti neke komplimente na račun toga kako radim, ili kakav sam čovjek, a sada, izgled, kažem nažalost možda je nešto što se previše vrednuje", izjasnio se Stjepan Perić.

"Danas svi moramo biti seksi, zgodni i tako….to su neke ultimativne stvari koje su čista glupost. Naravno da ti nekom netko dobro izgleda, to je taj neki halo efekt, na koji te publika doživljava", rekao je Goran Navojec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je presudilo kod najpoznatijeg Hrvata u Hollywoodu, teško je reći. Ali, nekako ipak mislimo da Goran Višnjić ne bi šetao Hitnom službom da nije oku ugodan.

Ženama je, kao obično i u ovoj priči teže jer kod frajera je i škembica seksi. Kod žena pak sve te navodne devijacije ne prolaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ima i onih koji ne izgledaju, ali kad ih vidite, ne zaboravljate ih lako. 

Jesmo li dovoljno lijepi ili ne, ionako uvijek radije prosuđuju drugi. Ne kaže se uzalud da je ljepota u oku promatrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključak je neosporan: kao i u većini stvari, uz ljepotu treba imati i talent.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike