MEĐUNARODNI ENERGETSKI FORUM / Koliko iskorištavamo sunce: Stručnjaci će u Splitu govoriti o ulozi solarne energije u energetskim politikama

Image
Foto: Profimedia

'Riječ je o prvorazrednom pitanju ne samo na razini EU, već posebno u Republici Hrvatskoj koja obiluje tim obnovljivim izvorom energije', kaže u ime organizatora Anđelko Milardović, utemeljitelj Instituta za europske i globalizacijske studije

20.9.2023.
15:54
Profimedia
VOYO logo

U petak, 22. rujna, u Splitu će s početkom u 9:30 sati, u hotelu Cornaro, biti održan sedmi po redu Međunarodni energetski forum (INTERENEF) pod nazivom "Solarna energija u energetskim politikama Europske unije i jugoistočne Europe".

Organizatori foruma su Institut za europske i globalizacijske studije (INEGS), digitalni think tank, te Ured zastupnice u Europskom parlamentu Romane Jerković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Interenef
Image
Foto: Interenef

Prvorazredno pitanje u EU, a posebno u Hrvatskoj

Kako je istaknuo utemeljitelj INEGS-a, prof.dr.sc. Anđelko Milardović, Međunarodni energetski forum INTERENEF tijekom godina se profilirao kao referentno mjesto i događaj za rasprave o gorućim i najaktualnijim pitanjima iz područja energetike, u najširem smislu.

"Zadnjih godina INTERENEF posebnu važnost pridaje temama energetske sigurnosti i energetske tranzicije, potaknut prije svega ekstrinzičnim faktorima kao što su ruska agresija na Ukrajinu i novo strateško promišljanje energetskih politika na razini čitave Europske unije. Tragom toga, i ovogodišnje, sedmo izdanje Foruma donosi temu od iznimne aktualnosti, ulogu i upotrebu solarne energije. Riječ je o prvorazrednom pitanju ne samo na razini EU, već posebno u Republici Hrvatskoj koja obiluje tim obnovljivim izvorom energije", kazao je Milardović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Interenef
Image
Foto: Interenef

Na tri panela govorit će eminentni stručnjaci

Rasprave na ovogodišnjem Forumu odvijat će se na tri panela. Nakon plenarnog predavanja, koje će održati eurozastupnica Romana Jerković, prvi panel bit će o solarnoj energiji, drugi o regulatornim aspektima primjene solarne energije, a treći o ekonomskim koristima i izazovima solarne energije.

I na ovogodišnjem INTERENEF-u sudjelovat će eminentni stručnjaci i panelisti iz Hrvatske, susjednih zemalja i ostalih zemalja EU-a. Bit će zastupljeni predstavnici velikih hrvatskih tvrtki i velikih tvrtki koje posluju u Hrvatskoj kao što su Končar, E.ON, Simens Hrvatska i drugi. Sudjelovat će najistaknutiji hrvatski i inozemni pravni stručnjaci, kao i predstavnici međunarodnih nevladinih organizacija, ekoloških udruga i think tank-ova koji će dati svoje viđenje tematike - kažu organizatori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Hoće li Hrvatska uspjeti završiti tranziciju na solarnu energiju prije nego se Sunce ugasi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo