'Vi ste naši heroji' / Kolege se opraštaju od tragično stradalih pilota: 'I vama se doček sprema, tamo gdje tuge i suza nema'

Oružane snage i MORH također će pružiti svu pomoć obiteljima stradalih pilota

28.1.2020.
19:12
VOYO logo

Nakon jučerašnje tragične nesreće vojnog helikoptera, iz mora kod Zablaća pronađeno je i izvučeno tijelo drugog pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, 32-godišnjeg natporučnika Tomislava Baturine. Kolege Marina Klarina i Tomislava Baturine teško proživljavaju ove dane.

"Stanje među ljudima je teško, to su bili naši kolege, naši prijatelji. Svi su potreseni, no mi smo se fokusirali u potpunosti da pružimo svu potrebnu psihološku pomoć svim djelatnicima, prijateljiam koji su ptoreseni, ali i obiteljima stradalih", rekao nam je pukovnik Boris Panić, načelnik Stožera 93. zbora HRZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najizloženiji bili su piloti u drugom helikopteru.

"Oni su bili očevici čitavog događaja i pretrpjeli su najveći stres. Trenutno u potpunosti istražuju s istražiteljima. Fokusiramo se na pomoć i nadamo se da će brzo to prebroditi", rekao je Panić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oružane snage i MORH također će pružiti svu pomoć obiteljima stradalih pilota.

Knjige žalosti za stradale pilote otvorene su u u Ministarstvu obrane, a u nju su se upisali ministar Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OSRH-a general zbora Mirko Šundov te brojne kolege.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz poruka je vidljivo da su ih mnogi poznavali te da su svi potreseni ovim tragičnim događajem.

"Vi ste naši heroji i vama se doček sprema, tamo gdje tuge i suza nema, tamo gdje se Bog i domovina ljube, dočekat će vas rajske trube", stoji u jednoj poruci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjige žalosti sutra će se otvoriti i u matičnoj bazi stradalih pilota.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo