Koji su najopasniji kvartovi u Zagrebu?

21.3.2013.
16:52
VOYO logo

Načelnik policijske uprave zagrebačke Goran Burušić tom je prilikom otkrio najnesigurnije zagrebačke četvrti.

''S najvećim brojem evidentiranih kaznenih djela u 2012. godini su gradske četvrti Donji Grad - 1910, gradska četvrt Trnje 1629, četvrt Trešnjevka sjever -1622, četvrt Peščenica - 1473 kaznena djela'', rekao je Burušić. Najsigurniji su pak stanovnici gradskih četvrta Brezovica, Podsljeme i Podsused - Vrapče. Tamo je, naime, evidentiran najmanji broj kaznenih dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Smeta me to što nikad, niti po danu, nit po noći, ne vidim policajce da šeću gradom. Voze se uglavnom automobilima i normalno da time daju do znanja svakome onome koji radi neku kriminalnu radnju, da su se policajci pojavili i oni se sakriju. To nema nikakvog efekta'', ustvrdila je HSU-ova Vesna Brezić koja je svjesna da je Zagreb velegrad, a da je policijskih službenika premalo.

''U situaciji teške ekonomske krize ne čudi da je postotak provala u domove, džepnih krađa i razbojstava porastao. Trebamo i u ovim teškim ekonomskim situacijama poslati poruku da smo organizirana i uredna zemlja i da se jednostavno nered, kriminal i bilo kakvih oblik povrede građanskih normi, ne isplati'', rekao je šef Gradske skupštine Davor Bernardić, koji je građanima poručio da nema razloga za zabrinutost, ali da ima razloga za biti ozbiljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo