NA FACEBOOKU / Kod nje nema 'ispeci pa reci'? Dijana Zadravec izvrijeđala Rome: 'Pucaju, siluju mačke, pijani leže, rade nove Rome'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Dijana Zadravec, inače članica HDZ-a, na svom je Facebook profilu podijelila objavu Azila Prijatelji Čakovec. Nakon što su oni opisali loše stanje u međimurskom romskom naselju, Zadravec je oplela po Romima

16.11.2023.
16:35
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre Milosrdnice, Dijana Zadravec, našla se pod povećalom javnosti zbog statusa na Facebooku u kojem je izvrijeđala Rome.

Ona je, naime, jučer na svom profilu podijelila objavu Azila Prijatelji Čakovec u kojoj tamošnji volonteri opisuju loše stanje sa životinjama u međimurskom romskom naselju Kuršanec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadravec se nadovezala i bez dlake na jeziku oplela po romskoj manjini te prijateljima životinja poručila da Romima trebaju uzeti sve životinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako izgledaju Romi u Međimurju - što rade domicilnom stanovništvu i životinjama - kad ne pucaju, siluju mačke ili mrtvi pijani leže naokolo i rade nove Rome, ne kradu i… Popis dug. Kad je ucjenjuju Hitnu pomoć koja mora po njih jer ne dao Bog da ih odbiju, a drugi koji plaćaju zdravstveno čekaju u plućnom edemu… Iskustva su grozomorna. Al' ne dao Bog da kažeš da su cigani… Držite se ljubitelji životinja, uzmite im sve životinja i zakonom zabranite držanje. A jadna djeca tamo rođena nemaju šanse kad vide i odrastaju uz takve "uzore", napisala je.

U komentarima su se javili drugi korisnici Facebooka koji su podržali njezinu objavu. Jedan se korisnik osvrnuo na stanje u Slavoniji s ubijanjem svinja zbog afričke svinjske kuge pa je Zadravec oplela i po ministrici poljoprivrede Mariji Vučković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa kako su po našoj Slavoniji pobili zdrave svinje, tako bi, Grlić Radman, namjerno malim slovima, je l' velika zaslužio nije, pa što je dvije tisuće pasa naspram pedeset tisuća svinja vjerovano se nema ekonomske računice", stoji u komentaru.

Image
DRAMA U KAŠTELIMA /

Digao na noge policiju: Vrijeđao i prijetio da ima pušku, bombe i zolju. Priveli ga, a on nastavio s cirkusom

Image
DRAMA U KAŠTELIMA /

Digao na noge policiju: Vrijeđao i prijetio da ima pušku, bombe i zolju. Priveli ga, a on nastavio s cirkusom

Zadravec je u odgovoru poručila "pitajte ministricu Vučković, dovoljno joj je pogledati u oči kad govori. Sve govori i bez ijedne riječi. Oči su ogledalo duše", napisala je. Kaže da je ministrici rekla za ubijanje medvjeda i da joj je Vučković obećala da će ju nazvati, no, govori Zadravec, "do svoje riječi ne drži".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam ju tražila za sebe, za životinje. Nije nazvala jer je tako važna, a do nedavno je čitala iz šalabahtera. Ali, kaže narod…", zaključila je.

Inače, Zadravec je u svibnju 2021. smijenjena s mjesta predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju nakon što ju je niz radiologa prijavilo za mobing, a samo nekoliko mjeseci nakon vratila se na posao kao čelnica Odjela za neuroradiologiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Ženu koju su silovali policajci na ulici vrijeđaju druge žene. A u Lici vlada zavjet šutnje...

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo