'Kod nas 'zivi' petero ljudi za koje ne znamo, pa i covjek koji je godinama mrtav'

Jedna se Osjecanka neugodno iznenadila kada je provjerom u registru biraca saznala da je na cetiri osjecke lokacije u vlasnistvu njezine obitelji prijavljeno cak pet osoba koje - tu ne zive.

13.5.2014.
12:25
VOYO logo

Kaze da inace ne glasa, ali je ovaj put ipak odlucila izici na europske izbore te slucajno otisla na stranicu registra biraca i odlucila provjeriti podatke.

''Ukucala sam svoj JMBG, vidjela koji su podaci za mene i moje kucanstvo, gdje je pisalo da nas je prijavljeno cetvero, sto je u redu. Onda sam se sjetila da moj otac ima autopraonicu, gdje je prije rata kupio dva placa odmah tu iza ugla, a tu je i jedan obrt u najmu, sve u nizu jedno do drugoga. Pa sam provjerila i to, te vidjela da su na tim kucnim brojevima prijavljeni neki ljudi. Stoga sam na stranici Ministarstva uprave pronasla telefonski broj ureda koji je za to nadlezan i nazvala ih”, ispricala je Osjecanka za Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njezinim rijecima, morala se identificirati da bi se znalo tocno tko zove te zamolila da joj kazu tko je sve tamo prijavljen.

Jedan od 'stanara' mrtav vec pet godina

Na kraju se ispostavilo da je na prvom placu, gdje je kuca srusena 1989. godine, jos upisan stari vlasnik koji je ziv, ali ona ne zna gdje zivi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Na drugom placu je upisan covjek za kojega nikada nismo culi. Naime, do 1995. godine se moglo prijaviti na neku adresu i bez suglasnosti vlasnika. Na trecoj adresi prijavljen je covjek koji nam je prodao kucu prije 15-ak godina, ali je jos prije 25 godine otisao u Srbiju, gdje je i umro prije nekih pet godina. Cetvrta adresa je u Krstovoj ulici, to je kupljeno prije 10 godina, a na njoj je jos prijavljen bracni par koji nam je to prodao”, ispricala je Osjecanka.

http://www.glas-slavonije.hr/235063/1/Osjecka-obitelj-Kod-nas-zivi-petero-ljudi-pa-i-covjek-koji-je-godinama-mrtav

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo