KOD MLADIĆA IZ ĐAKOVA JOŠ NIJE ISKLJUČEN KORONAVIRUS: / Tri testa u Zagrebu nisu dala konačan odgovor, čeka se rezultat iz Berlina

Image
Foto: PIXSELL, Dubravka Petrić

Trećim nalazom testiranja u Zagrebu nije isključena mogućnost da je mladić iz Đakova zaražen koronavirusom pa je uzorak poslan u Njemačku na daljnje testiranje

3.2.2020.
9:18
PIXSELL, Dubravka Petrić
VOYO logo

Đakovčanin (26) koji se 20. siječnja vratio iz Šangaja te potom osjetio zdravstvene probleme, hospitaliziran je u Kliničkom bolničkom centru Osijek sa sumnjom da je zaražen koronavirusom. Budući da mu ni trećim testom u Zagrebu nije isključena prisutnost koronavirusa, njegov uzorak poslan je na daljnje testiranje u Berlin, piše Večernji list.

Iako se mladić osjeća bolje, on je i dalje u bolničkoj izolaciji. Njegov prvi orijentacijski nalaz u KBC-u Osijek pokazao se pozitivnim na koronavirus što je opovrgnuto kasnijom, kontrolnom provjerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KORONAVIRUS NE STAJE: /

U Kini broj preminulih narastao na 361, liječnici na Tajlandu uspjeli izliječiti dvoje zaraženih

Image
KORONAVIRUS NE STAJE: /

U Kini broj preminulih narastao na 361, liječnici na Tajlandu uspjeli izliječiti dvoje zaraženih

I pacijent u Splitu još čeka rezultat testiranja

Drugi nalaz, kako neslužbeno doznaje Večernji list, pokazao je da ipak nije riječ o koronavirusu, ali trećim nalazom mogućnost za koronavirus nije isključena pa je uzorak poslan u Njemačku.

"Deset dana nakon povratka iz Kine bolesniku je tjelesna temperatura porasla na 38 Celzijevih stupnjeva i postupili smo u skladu s pravilima, odnosno kolege iz obiteljske struke najavili su ga bolnici, a mi smo ga primili i izolirali. Bolesnik je dobro, nema temperaturu, bez teškoća je, izoliran je i nadalje. S obzirom na to da je bolesnik dobro, planiramo ga, ako test bude negativan, pustiti kući", kazala je Ljiljana Perić, predstojnica Klinike za infektivne bolesti KBC-a Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I pacijentu u splitskoj bolnici, za kojeg se sumnja da je zaražen koronavirusom, ta dijagnoza još nije isključena, ali ni potvrđena. I njegovi uzorci poslani su na analizu u Zagreb, a rezultati zasad nisu poznati. Za 13 sati predviđeno obraćanje medijima Kriznog stožera za prevenciju i nadzor infekcija uzrokovanih koronavirusom.

No kako N1 neslužbeno doznaje, prvi nalazi su negativni na koronavirus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo