Velika tuga u Istri /

Kobna nesreća: 'Baš sam trebao ići do njega. Onda sam čuo vijest i presjeklo me'

Image
Foto: Facebook

Prijatelji i obitelj Igora Soldatića koji je poginuo u sudaru s alkoholiziranom riječkom pročelnicom u šoku su

18.8.2018.
8:37
Facebook
VOYO logo

Tuga je zavila malo mjesto Karojbu u unutrašnjosti Istre nakon što je u srijedu navečer život na Istarskom ipsilonu izgubio njihov sumještanin Igor Soldatić u sudaru s pijanom riječkom pročelnicom za sport Verom Begić Blečić. Njegova supruga je ozlijeđena. 

Nitko ne može vjerovati da se to dogodilo, a da je izgubio život kada da se u njegov automobil zabila javna osoba koja je vozila u suprotnom smjeru i to s 1,8 promila u krvi, smatraju da je nedopustivo. U njegovoj obiteljskoj kući u sklopu koje je sam vodio autolimarsku radionicu Walter muk i tišina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je velika tragedija i žalosno je što se tako nešto dogodilo. Svi smo u šoku i jučer smo se zvali cijeli dan i pitali jedni druge je li to istina", kazao je Igorov prijatelj i suradnik Mauro Močibob koji u Karojbi ima vulkanizersku radionicu MM. Igor je 30-ak metara dalje od oca naslijedio autolimarsku radionicu Walter.

Tko je pročelnica koja je skrivila tešku nesreću: Danas ugledna SDP-ovka, nekada hrvatska olimpijka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Baš sam trebao ići kod njega da nešto riješimo, kada je došla do mene ta vijest. Presjeklo me i još uvijek nemam snage otići do njegovih roditelja. Nitko od nas ne zna kako bismo se sada ponašali. Jednostavno ne mogu vjerovati da je to moguće. I cijelo mjesto razmišlja kao ja, jer svi jako dobro znamo Igora. Bio je više nego discipliniran kada je vožnja u pitanju.

On je bio jedna od osoba koja bi se vezala i tri puta kada bi mogla da bi bio siguran u automobilu", kazao je za Jutarnji list njegov kolega koji ne može doći k sebi. Kazao nam je da je Igor svaki dan iz Karojbe putovao za Umag gdje je živio sa suprugom Tanjom i sinom Rokom.

Istražna sutkinja Županijskog suda u Puli odredila je mjesec dana istražnog zatvora Veri Begić Blečić zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog zakona.

U srijedu nešto prije ponoći na Istarskom ipsilonu 36-godišnja Begić Blečić pod utjecajem alkohola od 1,81 promila i vozeći u suprotnom smjeru na Istarsakom ipsilonu skrivila je prometnu nesreću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veri Begić Blečić ovo nije prvi put da je izazvala nesreću u pijanom stanju. Bivša uspješna atletičarka i olimpijka, u lipnju prošle godine otišla je s mjesta prometne nesreće nakon sudara kojeg je prouzročila sa službenim automobilom. Alkotestom je utvrđeno da je vozila s 0,42 promila.

Imala prometnu nesreću i 2002. godine. Tada 20-godišnjakinja, izletjela je s ceste u Jurdanima kraj Rijeke s Yugom 45 i zabila se u kameni usjek. U vozilu je bila sama, a izmjereno joj je 1,59 promila alkohola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo