Palac gore /

Klub roditelja nedonoščadi "Palčići" uročio donaciju vrijednu skoro 177.000 kuna vukovarskoj bolnici

Image
Foto: Dubravka Petrić/Pixsell

Klub "Palčići" od Potresa u Zagrebu skupili su više od 8,4 milijuna kuna. Vratili smo 'Palčiće' u Petrovu, a danas su uz njih bili i Dinamovi navijači

30.12.2021.
15:54
Dubravka Petrić/Pixsell
VOYO logo

Klub roditelja nedonoščadi "Palčići" uručio je u četvrtak Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar medicinsku opremu za skrb o nedonoščadi čime je i završila akcija "Palčići za Hrvatsku" u sklopu koje je zajednos a akcijom "Vratimo Palčiće u Petrovu" prikupljeno više od 8,5 milijuna kuna.

"Na pretposljednji dan ove godine završavamo akciju "Palčići za Hrvatsku" koja je bila nastavak akcije "Vratimo palčiće u Petrovu", a prikupili smo više od 8,5 milijuna kuna u obje te akcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dubravka Petrić/Pixsell

(Dubravka Petrić/Pixsell)

To je novac naših sugrađana koji se valom dobrote slijevao na račun jedne i druge akcije", kazala je predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi "Palčići" Željka Vučko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njezinim riječima, sredstvima prikupljenim u obje akcije kupljen je 71 uređaj za 17 hrvatskih rodilišta.

"Definitivno smo ponosni i hvala svima. Svojim akcijama i aktivnostima od potresa u Zagrebu prikupili smo više od 8,4 milijuna kuna. Vratili smo Palčiće u Petrovu i pomogli Mekuru u sklopu akcije "Vratimo Palčiće u Petrovu", kupili smo 71 uređaj koji život znače našim najmilijima i uručili ih bolnicama diljem Hrvatske", kazala je zahvalivši se mnogim donatorima, a posebice navijačima Dinama, BBB čiji su predstavnici bili nazočni primopredaji uređaja u vukovarskoj bolnici.

Image
Foto: Dubravka Petrić/Pixsell

(Dubravka Petrić/Pixsell)

Odjelu ginekologije i opstetricije Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar Željka Vučko uručila je u ime Kluba i navijača Dinama, BBB reanimacijski topli stolić za novorođenčad, fototerapijsku posteljicu za koju su sredstva donirali Raiffeisen banka i Raiffeisen mirovinski fondovi, torbu za reanimaciju i transport novorođenčadi te napredni perfuzor za koji su sredstva donirali učenici i nastavnici osnovne škole Rudeš iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na donaciji, vrijednosti 167.771 kuna zahvalio se voditelj Odjela za pedijatriju vukovarske bolnice dr. Davor Bandić rekavši kako je riječ o uređajima iznimno vrijednima za vukovarsko rodilište. "Dobili smo ono što smo i trebali i veliko hvala svima. Donacija je kreirana prema našim potrebama i zahtjevima", kazao je  dr. Bandić. Naveo je i kako vukovarsko rodilište 2021. godinu završava s do sada rođenih 415 novorođenčadi što je nešto više nego u prošloj godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo