KLEKNUO JE NA MARKOVOM TRGU: / Urnebesna rasprava revnog policajca zbog čovjeka koji je crtao po pločniku

Image
Foto: screenshot
16.5.2016.
18:12
screenshot
VOYO logo

Grgić je na Markovom trgu izveo performans pod nazivom Sjene/Iscrtavanje sjene srušenog spomenika Stup srama tijekom kojeg je grafitnim olovkama iscrtavao na pločniku sjene srušenih spomenika tamo gdje su nekoć stajali.

Osjenčavao mjesto nekadašnjeg Stupa srama

Na mjestu kojeg je obilježavao nekoć se nalazio tzv. Stup srama gdje su bili kažnjavani oni koji bi prekršili javni moral, najčešće 'coprnice' i preljubnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je teklo bez problema, tim više što je Muzej prekinutih veza prethodno ishodovao sve potrebne dozvole, dok se nije pojavio policajac koji je odlučio provjeriti što to umjetnik radi i je li sve po zakonu.

Grafitna ili kemijska olovka - pitanje je sad

Na snimci kasnije objavljenoj na Facebooku čuje se kako revni policajac dojavljuje kolegama što se zbiva na Markovom trgu. Iz razgovora se dâ razabrati kako je policajace najviše dovelo u nedoumicu iscrtava li Grgić svoje 'sjene' na pločniku običnom (grafitnom) ili kemijskom olovkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su institucije, odnosno organi reda odradsili svoj posao utvrdivši da je sve 'po zakonu', Grgić je uspješno priveo kraju svoj performans.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo