Kistanje u prosvjedu zbog ceste i struje

Mještani Novog naselja u Kistanjama - Hrvati doseljeni iz Janjeva u srijedu su organizirali miran prosvjed zbog sporog rješavanja infrastrukturnih problema u tom naselju.

14.4.2010.
19:00
VOYO logo

Riječ je o trećem prosvjedu ove godine, a mještani, njih četrdesetak, prosvjedovali su zbog neasfaltirane ceste u naselju.

"Prije više od deset godina u Novom naselju izgrađeno je 120 kuća za doseljene Hrvate, a ulice su još bez asfalta i javne rasvjete. Od 3000 stanovnika Kistanja oko 1300 je doseljenika iz Janjeva, koji su uglavnom nezaposleni i žive od socijalne pomoći, a najviše - tisuću njih živi u Novom naselju", rekao je u ime prosvjednika Paško Ivanović iz Udruge mladih "Atlas".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da u Kistanjama živi čak 600 djece i mladih, a oko 300 školske i predškolske djece ovih dana kroz blato ide u školu.

"Nikog ne optužujemo, tražimo samo žurno rješavanje naših problema. Ako se problemi ne počnu rješavati, ponovno ćemo prosvjedovati i izražavati i druge oblike građanskog neposluha, a bude li potrebno, ni djecu nećemo slati u školu", rekao je Ivanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvati doseljeni iz Janjeva godinama se žale zbog problema s komunalnom infrastrukturom te zato što nemaju dječji vrtić, a nezadovoljni su odnosom općinskih, županijskih i državnih vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo