KERUM SE PRIPREMA ZA IZBORE, A OSTAJE BEZ IMOVINE? / Sud priprema prodaju još nekretnina u vlasništvu njegove tvrtke

Image
Foto: PIXSELL, Miranda Cikotic/PIXSELL

Trgovački sud je zakazao ročište zbog utvrđivanja vrijednosti imovine tvrtke Kerum d.o.o. svega četiri dana nakon parlamentarnih izbora za koje se priprema njen vlasnik Željko Kerum

8.6.2020.
11:50
PIXSELL, Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Zgrada s osam stanova i poslovni prostor u Splitu, građevinsko zemljište u Supetru te vinograd u Jelsi u vlasništvu tvrtke Kerum d.o.o. uskoro bi mogli biti ponuđeni na prodaju, jer je Trgovački sud zakazao ročište za 9. srpnja zbog "izjašnjavanja o vrijednosti imovine stečajnog dužnika". No, Željka Keruma to očito ne brine, jer se već ubrzano sprema za izlazak na predstojeće parlamentarne izbore s Hrvatskom građanskom strankom, a na upit novinara Jutarnjeg o stečajnom postupku koji bi se trebao nastaviti nedugo nakon izbora, odgovorio je psovkama i poklapanjem slušalice.

Image
KERUM OPET ŽELI U SABOR, OTKRIO SVOJE NAMJERE I ŽESTOKO IZVRIJEĐAO JEDNOG SUPARNIKA: /

'To je jedan simulan, licemjer'

Image
KERUM OPET ŽELI U SABOR, OTKRIO SVOJE NAMJERE I ŽESTOKO IZVRIJEĐAO JEDNOG SUPARNIKA: /

'To je jedan simulan, licemjer'

Ogromna potraživanja vjerovnika

Stečajni postupak nad Kerumovom tvrtkom otvoren je još u siječnju 2018., jer je, prema izvješću stečajne upraviteljice, "kriza koja je zahvatila 2008. godine hrvatsko gospodarstvo dodatno otežala položaj Kerumova društva na tržištu". Ranijim, propalim predstečajnim postupkom, otvorenim 2013., utvrđeno je 1,7 milijardi kuna potraživanja vjerovnika, koji su na koncu ipak prihvatili prijedloge stečajne upraviteljice Natalije Mladineo o daljnjem tijeku postupka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prihvaćen je prijedlog o obustavi poslovanja dužnika zbog nepostojanja uvjeta za daljnji nastavak djelatnosti, prihvaćen je prijedlog troškova postupka, prihvaćen je prijedlog o imenovanju sudskih vještaka u svrhu procjene vrijednosti imovine dužnika na kojoj nema upisanih založnih prava ime trećih osoba kao prijedlog načinu prodaje navedene imovine", stoji u izvješću.

Već izgubio dio imovine

Zbog toga će kuća od 711 kvadrata s okućnicom od 1291 kvadrata te poslovni prostor u Splitu, dvije parcele od 1875 i 5506 kvadrata u Supetru te vinograd površine 10.492 kvadrata u Jelsi uskoro biti procijenjeni. Na njima je trenutačno kao vjerovnik upisana tvrtka B2 kapital.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kerumova je tvrtka u veljači izgubila svinjogojsku farmu i Lagunu u Drnišu, no još se nije pojavio kupac za te nekretnine. U ožujku je Županijsko državno odvjetništvo u Splitu odlučilo da u prodaju idu i njegove dionice NK Hajduk, na kojima založno pravo imaju država i Ministarstvo financija.

Potres u Zagrebu je, pak, djelomično srušio vrijednost njegovih nekretnina, jer je u Šumskom dvoru zabilježena manja šteta, ali je na kinu Central urušen dio krova: "Sanaciji će se pristupiti nakon što se saniraju zidovi kuće koja se nalazi uz kino", stoji u izvještaju stečajne upraviteljice Natalije Mladineo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo