zabranili mu radove na vili / Kerum 'ratuje' s konzervatorima: 'To je ministarstvo govana! Neće meni nitko govorit' što da radim'

Image
Foto: vo Cagalj/PIXSELL

Željko Kerum rekao je da njemu nitko, pa ni konzervatori, neće naređivati što će raditi u svojoj kući

18.10.2019.
8:50
vo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Iz Ministarstva kulture tvrde da se Željko Kerum upustio u nedozvoljene radove na secesijskoj Vili Antičević, na uglu Slavićeve i Bihaćke ulice gdje je investitor u prizemlju i podrumu tog objekta. Radove mu je Ministarstvo zabranilo, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, konzervatorskim očevidom utvrđeno je da Kerum za radove u pojedinačno zaštićenom kulturnom dobru nije ishodio suglasnost Konzervatorskog odjela Split te je Odjel 15. listopada 2019. izdao rješenje o obustavi radova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konzervatori su izišli na teren po prijavi uznemirenih građana koji su rekli da je u prizemlju zaštićene secesijske vile razbijen zid, a da je u podrumu na mjestu gdje se uz nivo zemlje nalazio podrumski prozor, otvoren ulaz iz dvora, i to tako što su razbijeni temelji.

Željko Kerum je za Slobodnu Dalmaciju sve to negirao te rekao da njemu nitko, pa ni konzervatori, ne može naređivati što će raditi u svom prostoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Je li kuća stoji kakva je? Susjedi okolo su stavljali plastične bijele prozore, pa nikom ništa. Ja sam ostavio starudiju. Zato što poštujem staro, a ne zato što me briga za mišljenje Ministarstva koje je ministarstvo govna, a ne kulture", odbrusio je u svom stilu Kerum, koji smatra kako konzervatori njemu nemaju pravo ulaziti u kuću, niti mu imaju pravo "govoriti hoće li promijeniti cijev od vode ili struje".

"Niti mi imaju pravo govoriti hoću li opiturat škure ili zid. Ili hoću li nešto staviti lijevo ili desno. To oni nemaju pravo. Ja ne poštujem što oni govore. I više ih neću pustiti unutra. Da sam bija tamo ne bi ih pustija, nema šanse. Ali, jadni radnici, što oni znaju? Oni su ih pustili, došli su im u vrijeme ručka, i što će oni? Ali, kad su ti konzervatori takvi dušebrižnici, što ne skinu ternitu s krova. Je li to kulturno dobro, da je salonit na krovu kuće? To je lakrdija!", obrušio se Kerum na stručnjake. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Grada Splita, točnije resora koji vodi Ana Sapunar, supruga Kerumova nećaka Igora Sapunara, nije stigao nikakav odgovor na pitanje ima li investitor u Vili Antičević ikakav akt od Upravnog odjela za prostorno planiranje, građenje i zaštitu okoliša. 

Zanimljivo je da, prema vlasničkom listu, nekretnine na kojima radi Kerum (podrum i prizemlje) formalno glase na Sapunarovu firmu "Pleon". Kerum ih je prije nekoliko godina prebacio na svoga nećaka, piše Slobodna Dalmacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo