Kerum: Poslije izbora - tko živ, tko mrtav!

I Jadranka Kosor i Žljeko Kerum uvjeravali su u subotu novinare da nisu razgovarali o koaliciji njihovih stranaka već o projektima u Splitu.

13.8.2011.
15:19
VOYO logo

I HDZ i HGS na izbore idu samostalno, izjavili su Jadranka Kosor i Željko Kerum u subotu nakon sastanka u Splitu. Međutim, nitko od njih dvoje nije zanijekao kako će nakon izbora stupiti u koaliciju.

"Nismo razgovarali o koaliciji na predstojećim izborima. Mi smo dovoljno jaki sami za sebe pa ćemo se pokušati izboriti za rezultate. Drago mi je što je premijerka posjetila Grad i dala nam podršku za pokretanje drugog dijela Spaladium Arene. Spomenuli smo i privezište za kruzere, te puno drugih projekata u Splitu", izjavio je Kerum nakon sasatanka s premijerkom Jadrankom Kosor, održanim iza zatvorenih vrata Banovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče mogućeg poslijeizbornog koaliranja HDZ-a i HGS-a, Kerum je dogovorio diplomatski. "Poslije izbora ćemo vidjeti, tko živ tko mrtav!", uz smijeh je odgovorio.

Premijerka je novinarima rekla da je došla zbog nekoliko projekta Vlade i Grada Splita. "Vlada je donijela zaključak i zadužila nadležna ministarstva da odrade velik dio poslova vezanih za realizaciju projekta započetog 2007. To je velik projekt. Očekujem da ćemo za izvjesno vrijeme potpisati nastavak gradnje. Razgovarali smo i o privezištu za kruzere. Investitor postoji, možemo dobiti i kredit. Sve je u fazi raspisivanja natječaja. Vjerujem da ćemo relativno brzo ići i u ovaj projekt. Vlada RH nastoji razvijati projekte važne za gradove, bez obzira tko je gdje na vlasti", rekla je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi o izborima nismo razgovarali. Ne vjerujem da vjerujete da je jedina tema o kojoj bismo mogli razgovarati, predizborna", izjavila je Kosor i naglasila kako su tema razgovora bili projekti. HDZ na izbore izlazi samostalno.

"Što se tiče koalicijskog potencijala poslije izbora, mislim da je on zaista respektabilan što se tiče HDZ-a", zaključila je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije sastanka, koji se odvijao iza zatvorenih vrata, premijerka je pitala splitskog gradonačelnika je li se odmorio na što je on rekao da nije.

Vezani članak:

arti-201108120146006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo