RADOVI NA TRAFOSTANICI / KB Dubrava ima važnu obavijest za građane: 'Od danas do ponedjeljka radit ćemo smanjenim kapacitetom'

Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Hitne slučajeve preuzimat će ostale zagrebačke bolnice

14.7.2023.
11:09
Zeljko Hladika/PIXSELL
VOYO logo

Zbog radova na trafostanici, KB Dubrava od danas do ponedjeljka radit će smanjenim kapacitetom, a hitne slučajeve preuzimat će ostale zagrebačke bolnice, izjavio je u petak Hini ravnatelj bolnice Ivica Lukšić

"Pacijenti koji su bili naručeni na preglede i dijagnostiku, kontaktirani su i prebačeni na druge dane u srpnju. Pacijenti na hemodijalizi, uslugu će dobiti u KBC-u Zagreb, a hitne pacijente zbrinjavat će ostale zagrebačke bolnice", rekao je ravnatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, bolnica je sredstvima NPOO-a nabavila novu dijagnostičku opremu, od magnetske rezonance (MR) i kompjutorizirane tomografije (CT) do ultrazvuka, za što je bilo nužno pojačati postojeću trafostanicu koja ima isti kapacitet još od početka rada bolnice 1988. godine.

"Dobili smo značajna sredstva i opremamo bolnicu najsuvremenijom radiološkom opremom zbog koje se iduća tri dana radi na rekonstrukciji opskrbe strujom", rekao je Lukšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je izvođač?

Radovi traju od danas u 8 sati do ponedjeljak u 8, a po ugovoru sve bi trebalo biti riješeno u ta tri dana. Izvođač radova je Končar u suradnji s HEP-om. Za vitalne dijelove bolnice poput Kliničkog zavoda za laboratorijsku dijagnostiku, zbog 700 ležećih bolesnika, osigurani su agregati HEP-a.

Lukšić ističe da bi bolnica u punoj funkciji trebala biti u ponedjeljak ujutro, a vrlo brzo u pogon će biti stavljeni i najsuvremeniji radiološki aparati. "KB Dubrava je dobila najjaču radiološku opremu, kakvu nema ni jedna druga bolnica u zemlji", kaže ravnatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo