Milanovic pozvao Karamarka na debatu

'Ako zeli biti hrvatski premijer mora malo izaci iz sjene predsjednice, jer ona govori o stvarima za koje nije nadlezna. Neka izade iz sjene i idemo razgovarati, to ne mora bit svada.

16.3.2015.
14:40
VOYO logo

Na zamolbu da komentira izjavu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka kako nece dozvoliti da ga se suprotstaviti predsjedniku Vlade kao da su"ovnovi na brvnu" premijer Zoran Milanovic se nasmijao i rekao: "Ja imam posao, odgovornost. Mislim da ce se rezultati vidjeti nakon tri, a ne nakon pet godina kako oni kazu.

"Kakva je to usporedba, ovan i brvno", upitao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mianovic je ocijenio i da Karamarko "ako zeli biti hrvatski premijer mora malo izaci iz sjene predsjednice, jer ona govori o stvarima za koje nije nadlezna".

"Neka izade iz sjene i idemo razgovarati, to ne mora bit svada. Nemam vremena za to", kazao je Milanovic i pozvao Karamarka da izade sa svojim videnjem politicke ekonomije, poreza, ustroja drzave, Europskog vijeca, europskog semestra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozivam protukandidata na debatu", dodao je.

Idemo - karte na stol

Zasto ga ne pozovete da razgovarate, pitali su novinari premijera, a on odgovorio; "Pa mi razgovaramo u Saboru, vec tri godine".

"Pa nije bilo ni jednog zakonskog prijedloga. Pozivam protukandidata na debatu. Ako se netko naziva sefom opozicije, javnost unaprijed mora znati s kim ima posla. Idemo karte na stol. Za to imam vremena, a ne za ove price za privlacenje paznje", porucio je Milanovic.

'Kamate nas ubijaju'

Predsjednik vlade nije odgovorio je li mu ministar Hajdas Doncic ponudio ostavku nakon odustajanja od monetizacije autocesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od monetizacije javnog duga se nije odustalo. Cak ako hocete to je u kompetenciji ministra financija. Ovdje se radi o monetizaciji javnog duga, smanjenju javnog duga", istaknuo je. Ponovio je "da se moramo izvuci iz ralja kamata, jer kamate nas ne ubijaju, ali nas ostecuju".

Milanovic je rekao da je odluka o odustajanju od monetizacije autocesta donesena nakon razgovora unutar vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Netko je uspio uvjeriti gradane da se namjerava rasprodati hrvatsku imovinu, nase autoceste, koje ce pravno to biti za 25 godina, one jos uvijek nisu nase. Netko se dobro organizirao, napravio jedan pokret koji je stetan za Hrvatsku", ocijenio je Milanovic dodajuci da respektira organizatore, ali da su podrsku dobili na galamu.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo