KARLOVČANI PITALI ZAŠTO SE ULICE U JEKU PANDEMIJE NE DEZINFICIRAJU; Dobili su odgovor: / 'To trenutno nije opravdano'

Image
Foto: Dominik Grgurić/PIXSELL

Iz karlovačke Čistoće su građanima odgovorili kako se pridržavaju Stručnog mišljenja o provedbi dezinfekcije javnih površina i gradskih ulica Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a prema kojem

18.4.2020.
22:37
Dominik Grgurić/PIXSELL
VOYO logo

U jeku pandemije koronavirusa često su se čula upozorenja kako je potrebno često prati idezinficirati ruke i površine u domovima ili uredima. No, Karlovčani su primijetili da nitko ne dezinficira javne prostore u kojima ljudi često borave, poput ulica, trgova, tržnica, parkirališta i ustanova. Čitatelji Kaportala tvrde kako su na vijestima vidjeli da se u drugim državama dezinficiraju javni prostori, pa se pitaju zašto se to ne događa i u Karlovcu.

Već peru ulice

Iz gradske Čistoće su istaknuli kako se održavanje higijene ulica "kontinuirano provodi tijekom proljeća, ljeta i jeseni" te dodali da na tome rade tri motorne čistilice i dvije cisterne. Navode kako je pranje ulica već počelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pranje javnih površina započelo je prije dva tjedna i odvija se u popodnevnim satima. Naime, zbog još uvijek niskih jutarnjih temperatura, a kako ne bi došlo do poledice, pranje se ne odvija u večernjim satima", kažu iz Čistoće.

Pridržavaju se uputa

Dodaju da svoje aktivnosti planiraju prema Programu održavanja javne higijene grada Karlovca za 2020. godinu, a na učestalost čišćenja i pranja ulica ovisi u koju od pet kategorija javnih prometnih površina one spadaju te kolika je gustoća naseljenosti, motornog i pješačkog prometa te stupanj zagađenja. Na kraju su otkrili kako ne planiraju dezinfekciju ulica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vezano za dezinfekciju javnih površina i gradskih ulica, pridržavamo se Stručnog mišljenja o provedbi dezinfekcije javnih površina i gradskih ulica Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a prema kojem, ukratko, 'takva mjera, u svrhu sprječavanja pojave zaraznih bolesti, trenutno nije opravdana'. Kao i do sad u svojem ćemo se radu i ubuduće pridržavati uputa Stožera Civilne zaštite", poručili su iz Čistoće.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo