KARLO RESSLER ODGOVARA NA KRITIKE: /

'Ova lista ima potrebno znanje, sposobnost i stručnost za zastupanje Hrvatske u EU'

Image
Foto: Pixsell

U razgovoru za Jutarnji list Ressler je kazao da nije politički 'proizvod' Vladimira Šeksa čiji je posinak,

7.4.2019.
10:20
Pixsell
VOYO logo

Nositelj HDZ-ove liste kandidata za zastupnike u Europskom parlamentu, Karlo Ressler odbacio je kritike da HDZ-ova lista za euroizbore nema "težinu" i da je sastavljena od ljudi odanih Andreju Plenkoviću, u razgovoru za nedjeljni Jutarnji list kazao je da je njegov politički uzor prvi predsjednik Franjo Tuđman.

"Ovo je lista koja ima potrebno znanje, stručnost i sposobnost za zastupanje hrvatskih interesa u Europskoj uniji. Zbog toga je jednoglasno usvojena na Predsjedništvu i Nacionalnom vijeću HDZ-a. Uvjeren sam da će se i u kampanji, a i na izborima 26. svibnja vidjeti i njezina podrška kod birača", kazao je Ressler za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svi su angažirani u pojedinim europskim politikama'

Podsjetio je da su na listi dvije dosadašnje eurozastupnice koje su se dokazale, troje aktualnih saborskih zastupnika koji angažirano zastupaju interese u najvišem predstavničkom tijelu, dva uspješna župana, general Adanić "koji uz iskustvo suradnje s prvim predsjednikom Tuđmanom utjelovljuje potporu branitelja i utemeljitelja HDZ-a" te još četvero kandidata mlađe i srednje generacije, a svi izrazito angažirani u pojedinim europskim politikama.

"Svi kandidati razumiju europsku politiku, pravo, europske fondove i Hrvatsku žele pozicionirati kao snažnu državu u Europi uz koju nastavljamo realizirati velike razvojne projekte", kazao je Ressler.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi u prvom planu

Na pitanje što će biti u fokusu njegova interesa kao budućeg europarlamentarca Ressler je istaknuo pitanja mladih - obrazovanje, zaposlenje i podršku u zasnivanju obitelji.

U razgovoru za Jutarnji list Ressler je kazao da nije politički 'proizvod' Vladimira Šeksa čiji je posinak, ali i da mu je politički uzor prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman jer je "izvanredno razumio međunarodne okolnosti i imao mudrost u vođenju unutarnje politike u teškim okolnostima vojne agresije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo