Karamarko: U borbi za kvalitetan život mora postojati konsenzus

15.2.2015.
17:19
VOYO logo

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ocijenio je u nedjelju da je inauguralni govor hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović bio izvrstan, bio je domoljuban i realan, s pozivom na zajedništvo.

"Bilo je izvrsno, dakle optimalan učinak, rekao bih ovog govora. On je domoljuban, on poziva na zajedništvo, on je realan", istaknuo je Karamarko nakon svečane inauguracije Kolinde Grabar-Kitarović, u izjavi za RTL televiziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesloga je luksuz

"Kroz govor je pokazala da je svjesna teške situacije u kojoj se nalazimo i ono što stalno govorimo – nesloga, nezajedništvo je luksuz na koji ne možemo pristati, posebice u ovim teškim momentima za hrvatsko gospodarstvo, za hrvatsku državu, kada mnogi mladi ljudi napuštaju Hrvatsku. Mi to naprosto moramo zaustaviti", istaknuo je Karamarko.

Na pitanje može li takvog zajedništva biti i na političkoj sceni i ima li ikoja tema o kojoj se može postići konsenzus, Karamarko je rekao da se svugdje u svijetu ideološki ne slažu desnica i ljevica, ali da je konsenzus obavezan kada je riječ o ljubavi prema domovini i borbi za kvalitetan život u njoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemojmo mistificirati zajedništvo na političkoj sceni jer u svim državama na svijeta postoji ljevica, postoji desnica koje se uglavnom ne slažu u nekim ideološkim stvarima, pa tako ni mi. Ali, definitivno, u odnosu prema domovini, ljubavi prema domovini i borbi za kvalitetan život u ovoj domovini, mora postojati konsenzus, on je obavezan", istaknuo je.

Upitan vidi li ga on, vidi li tu ljubav prema domovini i na suprotnoj političkoj strani, Karamarko je odgovorio: "Pa naravno, ako kvalitetno rade, onda sigurno da vole svoju domovinu. Prema tome, u ovom slučaju oni ne rade kvalitetno, to ćemo morati mi obaviti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali, evo, pozivamo ih i sada i predsjednica ih poziva, i u ovom momentu se može početi kvalitetnije raditi", poručio je Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo