SLAVLJE NA JARUNU / Karamarko na godišnjici HDZ-a: 'Ovo je presudna bitka za Hrvatsku i mi ćemo je sigurno dobiti'

Slavlje nisu mogli pokvariti ni brojni politički tračevi koji prate stranku i šefa stranke, ni skorašnja presuda u slučaju Fimi medija, ni blagi pad rejtinga, HDZ-ovci su uvjereni kako su na dobrom putu da nakon predsjedničkih izbora pobijede i na parlamentarnim

17.6.2015.
22:30
VOYO logo

Točno 26 godina poslije aktualni predsjednik HDZ-a u baraci na Jarunu gdje je stranka osnovana.

"Sigurno da nije bilo lako jer oni koji danas optužuju i napadaju tada su nam prijetili hapšenjima, privođenjima i sličnim metodama. I zato vam čestitam dragi utemeljitelji", rekao je šef stranke Tomislav Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjećam se tih dana kada smo dolazili ovdje, imali smo sreću izbjeći udbaše i kosovce i tadašnju miliciju i u tajnosti osnivati Hrvatsku demokratsku zajednicu", opisuje predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a Franjo Tuđman Milan Kovač.

Uz Franju Tuđmana i Milana Kovača u baraci je 1989. bio i Josip Manolić koji aktualnog predsjednika HDZ-a sada optužuje da je bio udbin doušnik. Karamarko optužbe odbacuje i poziva:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dragi prijatelji, vrijeme je za inventuru. Nakon 25 godina što možemo reći kakva je to država? Danas kao da se povijest ponavlja. Rekao je Milan da smo tada bili u olovnim teškim vremenima. Zar nismo i danas u takvim vremenima?", upitao je Karamarko stranačke kolege.

Od prvog hrvatskog predsjednika, preko osuđenog Ive Sanadera, iz stranke izbačene Jadranke Kosor i od prije tri godine Tomislava Karamarka - stranka se mijenjala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HDZ danas je u jednoj novoj povijesnoj ulozi. Svakoj povijesnoj epohi HDZ ima jednu drugu zadaću. Danas je temeljno pitanje ostvarenja socijalne države", kaže VladimirŠeks.

Odlazak Ive Sanader i Fimi media zbog koje je HDZ postao prva politička stranka osuđena za korupciju - nanijeli su štetu HDZ-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za afere koje su potresale stranku, stranka je platila ceh. Međutim, isto tako treba reći da je stranka bila ta koja je inicirala raščišćavanje tako da možemo reći da je to iza nas", jasan je Miroslav Tuđman.

No odluka Vrhovnog suda o konačnoj presudi HDZ-u u slučaju Fimi medija očekuje se baš u vrijeme kampanje za parlamentarne izbore. Umjesto bojazni da bi to moglo naštetiti ugledu stranke igra se na oštru retoriku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrijeme će pokazati pravu istinu. Shvatili su da nam ne mogu ništa. Ovo je presudna bitka za Hrvatsku i mi ćemo je sigurno dobiti", poručuje Karamarko.

Teren za parlamentarne izbore je spreman. A na njemu se s obje strane svašta može očekivati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo