žele u eu / Kaos na granici kod Šida: migranti nakon naguravanja sa srpskom policijom preko polja krenuli prema Hrvatskoj!

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Migrantima je i dalje osnovni cilj prijeći granicu i domoći se Europske Unije, a zbog toga su i prenoćili na otvorenome

14.11.2016.
14:30
Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Skupina od oko 130 migranata, koji su u nedjelju prije podne stigli u srpski Šid, prenoćili su na otvorenome neposredno prije srbijanske strane granice prema Hrvatskoj, javlja Kurir.

Image

Migranti nakon naguravanja sa srpskom policijom preko polja krenuli prema Hrvatskoj

Image

Migranti nakon naguravanja sa srpskom policijom preko polja krenuli prema Hrvatskoj

Sa srpske strane ih je na granici policija ogradila ogradom koju su oni oko 14 sati pokušali probiti i krenuti prema Hrvatskoj. Nakon naguravanja s policijom preko polja su krenuli prema Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Ureda za izbjeglice Vlade Republike Srbije navode kako su migranti, koji su najvećim dijelom iz Afganistana i Pakistana, odbili ponudu da ih se smjesti u nekom od tamošnjih prihvatilišta.

Migrantima je i dalje osnovni cilj prijeći granicu i domoći se Europske Unije, a zbog toga su i prenoćili na otvorenome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada je riječ o sigurnosti granice možemo reći kako je stanje sigurnosti dobro i da na granici nemamo nikakvih problema. I promet se na svim graničnim prijelazima, pa tako i na Tovarniku, odvija normalno. Granica se štiti i što se tiče te skupine migranata nije bilo nikakvih pokušaja ilegalnih prelazaka državne granice", izjavio je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović.  

Na granici je i dalje primjetan osjetno veći broj pripadnika hrvatske policije koji osiguravaju granicu. U neposrednoj blizini granice je i 20-ak policijskih marica, a može se vidjeti i pripadnike interventne policije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo