Prljava kampanja /

Karlovac: Nezavisnom kandidatu netko poslao metak, HDZ-ov kandidat se kune da nije HDZ. Građani šokirani, evo što kažu

"Ja sigurno s tim nemam veze, a sigurno tvrdim da ni HDZ s tim nema veze", rekao je trenutni gradonačelnik

18.5.2021.
18:13
VOYO logo

Uoči drugog kruga prljava kampanja već je počela. Neovisni kandidat za gradonačelnika Karlovca jutros je dobio pismo, a u njemu ga je dočekala čahura i prijeteća poruka.

Ozbiljno upozorenje ili samo jako neukusna šala? Metak u koverti poslan je samo tri dana prije izbora. Davor Petračić dobio ga je jutros. Slučaj je odmah prijavljen policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neovisni kandidat  Petračić kaže kako nema nikakvih otvorenih sukoba te kako je njegov "jedini sukob je ta neka izborna promidžba. Znači ja ovaj događaj povezujem isključivo sa izborima". 

Image
Lokalni izbori 2021. /

Ovo su svi kandidati za gradonačelnika u Karlovačkoj županiji

Image
Lokalni izbori 2021. /

Ovo su svi kandidati za gradonačelnika u Karlovačkoj županiji

Petračićev izborni suparnik Damir Mandić (HDZ), ujedno aktualni gradonačelnik je odmah osudio prijeteći čin i nazvao ga nedopustivim i neprihvatljivim. Obratio se policiji i pozvao ju da što prije pronađe počinitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Karlovac godinama je slovio kao utvrda HDZ-a

Mandić smatra da možda politika ipak nije u pozadini prijetnje te ne želi donositi nikakve zaključke i naglašava "bez obzira što god da je, to je definitivno neprihvatljivo. Ja stvarno mislim da ovdje politike nema". Odbacio je zaključke da on ima ikakve veze s prijetnjom.

"Ja sigurno s tim nemam veze, a sigurno tvrdim da ni HDZ s tim nema veze", rekao je Mandić.

O neželjenom incidentu svi Karlovčani danas misle slično.

"Za nas je to nepojmljivo. Za nas to ne postoji. Katastrofa", rekao je Karlovčanin.

"To se događa svuda, pa je normalno da se jedanput i u Karlovcu tako nešto dogodi", objasnio je prolaznik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petračić, na kojeg je pismo naslovljeno, svoj iskaz dao je jutros i policiji koja je sve sporno izuzela. On problem vidi u cjelokupnoj situaciji u zemlji.

"Kriva je cijela ova politika koja se već godinama stvara, ta nekakva shizofrena politika, netolerancija i tako dalje. Mislim da našem društvu treba više treniranja tolerancije i demokracije", tvrdi Peračić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija će morati raspetljati situaciju i saznati je li metak u plavoj koverti doista povezan s aktualnom izbornom situacijom. Grad Karlovac godinama je slovio kao utvrda HDZ-a. Ovo je prvi put u 16 godina da nisu osvojili većinu u gradskom vijeću. Međutim,  jasno poručuju da s opisanim incidentom nemaju nikakve veze. 

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo