KANDIDAT DOMOVINSKOG POKRETA: / Danijel Spajić želi na mjesto župana Virovitičko-podravske županije

Image

Spajić je predsjednik podružnice Domovinskog pokreta Virovitičko-podravske županije, a mandat zastupnika u Hrvatskom saboru obnaša od srpnja 2020. godine

15.3.2021.
14:41
VOYO logo

Saborski zastupnik Daniel Spajić kandidat je Domovinskog pokreta za župana Virovitičko-podravske županije, istaknuto je u ponedjeljak na skupu te stranke u Slatini.

Spajić je predsjednik podružnice Domovinskog pokreta Virovitičko-podravske županije, a mandat zastupnika u Hrvatskom saboru obnaša od srpnja 2020. godine. Rođen je 1979. u Žepču (BiH), po struci je šumarski tehničar i tehničar cestovnog prometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je naš kandidat za župana s punim pravom jer sve što je do sada napravio - napravio je svojim rukama, znanjem i pameću. Jedan je od naših najboljih saborskih zastupnika, govori iz iskreno iz srca, bez straha i siguran sam da će na izborima napraviti dobar rezultat i pokrenuti promjene koje su ovdje nužne. Uvjeren sam da bi najmanje deset puta bolje vodio ovu županiju nego bilo tko drugi", rekao je predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro.

Škoro 'popljuvao' dužnosnike hrvatske političke scene

Dodao je kako kandidate Domovinskog pokreta krase suprotne reference od onih koje su u proteklih tridesetak godina imali dužnosnici na hrvatskog političkoj sceni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njihovi rezultati su u najmanju ruku katastrofalni. Da imaju imalo obraza, stida i morala ne bi se više nikada ni za jednu funkciju kandidirali pa čak i za predsjednika kućnog savjeta. U svemu što ne valja prvi smo u Europi, a u svemu što valja - zadnji. Oni ne mogu organizirati cijepljenje građana, ne znaju kako spriječiti širenje epidemije. Kažu da trebamo napraviti totalno zaključavanje i onda u roku od dva, tri, četiri sata promijene mišljenje", naglasio je Škoro.

Spajić: 'Nekad su u županiju dolazili ljudi iz svih krajeva Hrvatske i BiH'

Daniel Spajić je istakao kako se na kandidaturu odlučio kao čovjek koji je sav radni staž stekao u realnom sektoru i koji zna kako je poslovati na području Virovitičko-podravske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Breme ostavštine HDZ-ove klike, koja već 30 godina vlada županijom, je teško – sve velike firme su propale ostala je još samo jedna na koljenima jer se i u nju uvukla lokalna politika. Najsiromašnija smo županija u Hrvatskoj, u ukupnoj javnoj nabavi sudjelujemo sa samo 0.7 posto. Sa 6.500 eura BDP-a po stanovniku više pripadamo centralnoj Africi, nego Europskoj uniji", rekao je Spajić.

Naglasio je kako su Slavonija i Virovitičko-podravska županija nekada bila mjesto gdje se dolazilo iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine jer se smatralo najboljim za život. "I sam dolazim iz takve obitelji, djed je tu doselio 1964. godine. Međutim, danas svjedočimo kako se odavde odlazi, županija nema vise od 70 tisuća stanovnika što je za 14 tisuća manje od popisa iz 2011. godine", istaknuo je Spajić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo