VREMENSKA PROGNOZA / Magla, minusi, oborine... Današnji dan obilježit će bura na Jadranu, evo kad slijedi smirivanje

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

U središnjoj Hrvatskoj uglavnom suho, prijepodne mjestimice magla i mraz, a popodne češća sunčana razdoblja, uz temperaturu oko 4 °C

7.12.2023.
9:03
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Zima još nije kalendarski počela, no jutarnji minusi nas svakako podsjećaju da je itekako blizu. Vrijeme će do petka biti uglavnom suho i barem djelomice sunčano, uz još ponegdje slabe oborine većinom na istoku i jugu Hrvatske u četvrtak, tijekom kojeg će na Jadranu biti često jake bure, gdjegod i s olujnim udarima. U unutrašnjosti mjestimična magla, ne samo ujutro. Od subote opet oblačnije, uz povećanje vjerojatnosti za ponegdje slabe oborine od nedjelje, piše HRT.

U četvrtak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati oblačno, još ponegdje uz malo susnježice i snijega, te povremeno umjeren sjeverozapadni vjetar. Temperatura zraka između 0 i 5 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U središnjoj Hrvatskoj uglavnom suho, prijepodne mjestimice magla i mraz, a popodne češća sunčana razdoblja, uz temperaturu oko 4 stupnja Celzija.

Image
FOTO /

Pogledajte idilične prizore iz Slavonije, a prognostičari najavljuju još snijega. Donosimo visine bijelog pokrivača po gradovima

Image
FOTO /

Pogledajte idilične prizore iz Slavonije, a prognostičari najavljuju još snijega. Donosimo visine bijelog pokrivača po gradovima

Na moru bura

Na zapadu djelomice sunčano, pri čemu u gorju povremeno oblačnije, u najvišim predjelima i malo snijega, a ujutro gdjegod magla. Na sjevernom Jadranu malo kiše većinom na udaljenijim kvarnerskim otocima i na zapadu Istre. Bura u smirivanju već prijepodne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji djelomice, poslijepodne i pretežno sunčano. Bura umjerena i jaka, lokalno s olujnim udarima. More ponegdje i valovito. Najviša temperatura zraka od 10 do 14 °C, u unutrašnjosti oko 7 °C.

Jutarnje magle

Na krajnjem jugu Hrvatske promjenjivo, prijepodne još mjestimice s kišom, a u Konavlima moguće i susnježicom. Puhat će vrlo jaka bura i pojačavati osjet hladnoće. Najviša temperatura oko 13 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kopnu će idućih dana biti često tmurno, prijepodne sa sumaglicom ili maglom, te do nedjelje uglavnom suho, a potom je opet moguća slaba oborina na granica kiše i snijega, ovisno o temperaturi koja se će se vrlo malo mijenjati.

Na Jadranu u početku većinom sunčano i mirno. Od subote s promjenjivom naoblakom mjestimice opet kiša, zapuhat će umjeren sjeverozapadnjak na otvorenom i bura duž obale. Temperatura primjerena dobu godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Snijeg zatrpao Munchen i okolicu

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo