Kakvu tajnu skriva NATO soba u Uredu predsjednika?

Preseljenje Ureda predsjednika na novu lokaciju zahtijeva ispunjavanje više sigurnosnih preduvjeta.

3.2.2015.
9:22
VOYO logo

Sigurnosna procjena zgrade u Visokoj navodno je napravljena prije godinu dana, ali ne za potrebe boravka predsjednika države te je upitno je li ona valjana. To je u priopćenju posredno istaknuo i predsjednik Josipović u kojem tvrdi da je zatražio na uvid sigurnosnu procjenu objekta s aspekta činjenice da će biti novi Ured predsjednika.

Vanjsko i unutarnje osiguranje sadašnjeg Ureda predsjednika obavljaju pripadnici Počasno-zaštitne bojne. Prije eventualnog preseljenja, oni bi trebali napraviti snimanje terena i utvrditi koliko je ljudi za osiguranje potrebno, na koji način će se objekt štititi, gdje će biti smješteni automobili koje koristi Ured... Kako doznaje Jutarnji list, zasad nije izdana zapovijed za ovakvu procjenu zaštite prostora u Visokoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U javnosti se posljednjih dana dosta pričalo o tzv. NATO sobi u Uredu predsjednika. Tvrdilo se kako je riječ o sobi u kojoj se nalazi povjerljiva dokumentacija koja se ne može samo tako prebaciti. U stvarnosti, prema informacijama Jutarnjeg lista, riječ je o prostoriji u kojoj nema arhive već se nalaze zaštićena računala koja se koriste za satelitsku komunikaciju s NATO savezom putem neovisne zaštićene računalne mreže. http://www.jutarnji.hr/selidba-s-pantovcaka-sto-zapravo-skriva-nato-soba--najtajniji-dio-ureda-predsjednika-/1287975/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo