KAKVO NEVRIJEME U ISTRI! / Pogledajte kako se u trenu dan pretvorio u noć

Image
Foto: Facebook/Istramet.hr

Zapadnu obalu Istre, a naročito Poreštinu, zahvatili su jaki grmljavinski pljuskovi, javlja Istramet.hr.

10.8.2016.
13:55
Facebook/Istramet.hr
VOYO logo

Spektakularni olujni oblak (tzv. shelf cloud) donio je obilnu kišu i tuču i u jednom trenutku dan se pretvorio u noć, a istovremeno se javio iznimno snažan olujni vjetar koji je puhao iz centra sustava u raznim smjerovima.

Nakon jutrošnje destabilizacije atmosfere, novi snažni grmljavinski sustav oko podneva zahvatio je dio zapadne Istre, naročito područje oko Novigrada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše kiše palo je u Dajli kraj Novigrada, čak 49 mm. Meteorološka postaja u Novoj Vasi zabilježila je 48 mm, a obilna kiša pala je i u dolini rijeke Mirne, do 40 mm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim vrlo velike grmljavinske aktivnosti, zabilježen je i silovit pljusak te za isturenije dijelove obale uvijek neugodan sjeverozapadnjak. Najjači udar vjetra zabilježen je u Poreču, a iznosio je čak 68 km/h. Izdvojimo i Dajlu (43 km/h) te Umag (40 km/h).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče oborina, u Dajli je palo čak 35 mm, a uslijed dolaska nove linije nestabilnosti s mora ta će količina u nastavku dana svakako rasti.

Osim obilne kiše koja je mjestimice otežavala promet bilo je i tuče koja je prema dojavama s naše facebook stranice na području Novigrada padala 10-ak minuta!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo promjenjivo vrijeme očekuje se do kraja dana, lokalno uz mogućnost jačeg nevremena. Mogućnost za grmljavinske pljuskove pritom će rasti i na jugu Istre gdje je kiša izostala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo nestabilno vrijeme uz mogućnost jačih lokalnih nestabilnosti očekuje nas i idućih sati, a pritom lokalno može biti i jačeg grmljavinskog nevremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako Meteoalarm nije izdao upozorenje za olujan nalet sjeverozapadnjaka, u nastavku dana njega može biti i drugdje uz obalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo