TUGA U WROCLAWU / Kakva drama: Jiraček bacio u očaj Poljake

Image
Foto: AP

Iako su bili u dobroj poziciji uoči posljednjeg kola, poljski nogometaši nisu uspjeli proći u četvrtfinale. Sjajni Česi, koje su mnogi već otpisali nakon potopa protiv Rusije u prvom kolu, rastužili su domaćine Eura.

16.6.2012.
22:52
AP
VOYO logo

ČEŠKA - POLJSKA 1:0 (0:0)

Wroclaw. Gradski stadion. Gledatelja: 42.000. Sudac: Craig Thomson (Škotska).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 1-0 Jiráček (72).

ČEŠKA:
Petr Čech, Gebre Selassie, Kadlec, Sivok, Limbersky, Jiraček (Rajtoral, 84), Hubschman, Plašil, Pilar (Režek, 88), Kolar, Baroš (Pekhart, 90+1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POLJSKA:
Tyton, Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch, Blaszczykowski, Dudka, Polanski (Grosicki, 56), Obraniak (Brožek, 73), Murawski (Mierzejewski, 73), Lewandowski.

Iako su svi Poljaci očekivali 'groznicu subotnje večeri', nadajući se velikom slavlju nacionalne momčadi, kada je sve završilo postalo je jasno da će poljski navijači moći piti jedinog od tuge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihove nade u četvrtfinale ubila je sjajna Češka koja je 'opasno živjela' tek prvih 20-tak minuta utakmice kada su domaćini stvorili nekoliko izglednih prilika, no Čech je sačuvao svoju mrežu.

U preostalihj više od sat vremena Česi su bili apsolutno bolji suparnik i mogli su puno ranije doći do vodstva da Poljaci na svojim vratima nisu imali raspoloženog golmana Tytona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni on nije mogao pomoći domaćem sastavu u 72. minuti kada je iskusni Petr Jiraček 'povaljao' dvojicu čuvara po travi i lakoćom palsirao loptu u mrežu. Tim je pogotkom odveo Češku u četvrtfinale, i to s prve pozicije u skupini A, bacivši Poljake u očaj.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo