KAKO STOJE STRANKE U JEKU PANDEMIJE? / Da su danas izbori, u Sabor bi ušle samo 3 stranke, ostali nemaju šanse

Image

Građani u ovom trenutku najveću potporu daju HDZ-u, SDP-u i Miroslavu Škori, dok sve ostale političke opcije ne bi imale šanse ući u Hrvatski sabor

20.4.2020.
21:02
VOYO logo

Da se kojim slučajem sada, u jeku pandemije, održavaju parlamentarni izbori, u Sabor bi ušli HDZ, SDP i Miroslav Škoro. Rezultati su to HRejtinga, istraživanja javnog mnijenja koje je za HRT provela agencija Promocija plus na uzorku od 1400 građana. Prema rezultatima istraživanja, HDZ bi osvojio gotovo 29,9 posto glasova, SDP bi dobio 27,4 posto potpore, dok bi Miroslav Škoro posljednji prešao izborni prag s 9,2 posto glasova.

Od onih koji ne bi mogli ući u Sabor, Most ima najveću potporu, 4,1 posto birača. Osim njih, više od dva posto (2,1) osvaja HSS. Ogromnu skupinu stranaka ispod dva posto potpore predvode Živi zid, Pametno te IDS, a ispod 1,5 posto podrške su BM 365 - Stranka rada i solidarnosti, HSU, HNS, Suverenisti i Stranka Ivana Pernara. Jedan ili manje od jedan posto birača odlučilo se za Mislava Kolakušića, Brunu Esih, Daliju Orešković, Anku Mrak Taritaš te HSLS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo