frizirana izvješća /

Kako se neslužbeno doznaje Agrokoru nestale tri milijarde kuna: nakon što je Todorić lažirao bilance, sebi je mogao isplaćivati ogromne dividende i dizati nove kredite

Image
Foto: Marko Lukunic/Željko Lukunić/PIXSELL

Kako je poznato konačni rezultati revizije bit će poznati krajem tjedna

4.10.2017.
8:10
Marko Lukunic/Željko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Od 2010. do kraja 2015. godine bivša uprava Agrokora sakrila je, kako se neslužbeno doznaje, oko tri milijarde kuna troškova, piše Jutarnji list.  Naime, u kontroli poslovanja Agrokora pronađeno je tri milijarde kuna vrijednih računa koji se odnose na troškove i obveze koncerna koji su datirani od 2010. do 2015. Oni nisu bili knjiženi u financijskim izvješćima i bilancama, neslužbeno doznajemo od povjerljivih izvora.

Na taj je način Agrokor poboljšavao svoju bilancu i otvarao mogućnost za prikazivanje veće dobiti nego što bi bilo moguće da su ti računi knjiženi. Također dio te dobiti je bio isplaćivan i na račune najvećeg, 90-postotnog dioničara Agrokora ( tvrtke Adria Group Holding BV iz Nizozemske), koja ima 95 posto dionica koncerna, a čiji je vlasnik firma Agrokor projekti u vlasništvu Ivice Todorića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S takvim friziranim bilancama koje nisu uključivale proknjižene račune na ime troškova i obveza, Agrokor je dobivao kredite i plasirao korporativne obveznice.

Kako je poznato konačni rezultati revizije bit će poznati krajem tjedna, govori se u četvrtak ili petak, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo