Kako probuditi svijest o održivom razvoju u regiji?

Kako izazvati i promijeniti postojeće stanje manjka informacija i odgovarajućih modela prilagodbe na klimatske promjene u Jugoistočnoj Europi, Baltika i Kavkazu?

28.11.2012.
14:32
VOYO logo

Konferencija pod nazivom Are civil rights and obligations connected to environmental issues in education? završno je događanje 2-godišnjeg međunarodnog IPA projekta u kojem je sudjelovalo osam zemalja i 14 partnerskih organizacija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Estonije, Kosova, Gruzije, Makedonije, Rumunjske i Slovenije.

Iz projekta je izrasla inicijativa ENjoinED koja djeluje s ciljem promjene javne i individualne svijesti o održivom razvoju u regiji i šire. Cilj inicijative je propitati i podržati napore obrazovnih sustava u približavanju održivim modelima, otvaranju inicijative ENjoinED novim partnerima, regijama i sektorima i pronalaženju načina za uključivanje Obrazovanja za održivost u sustave formalnog obrazovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inicijativa želi izazvati i promijeniti postojeće stanje manjka informacija i odgovarajućih modela prilagodbe na klimatske promjene u Jugoistočnoj Europi, Baltika i Kavkazu. Isto tako, želi pridonijeti naporima rješavanja ovih problema osiguravanjem dostupnosti informacija i razvojem jednostavnih obrazovnih modela koji će biti implementirati unutar inicijative od strane priznatih i kompetentnih partnera, a vođenih okolišnim aspektima europskih javnih politika.

ENjoinED spaja okolišne i obrazovne organizacije civilnog društva, kao i predstavnike vlasti, poslovnog sektora te akademske stručnjake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konferenciji koja traje dva dana, 28. i 29. studenog, i koja se održava u hotelu Palace u Zagrebu i u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, bit će okupljeni članovi inicijative ENjoinED te predstavnici drugih organizacija civilnog društva, međunarodni stručnjaci za održivi razvoj, predstavnici vlasti, obrazovni stručnjaci, istraživači i ljudi iz poslovnog sektora iz više od 15 zemalja (Letonija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Estonija, SAD, Kosovo, Gruzija, Azerbejdžan, Kirgistan, Hrvatska, Makedonija, Slovenija, Rumunjska, Engleska, Rusija, Srbija, Turska, Mongolija i Mađarska).

Događanje se može pratiti i online putem linka za web streaming.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo