Kako li je samo grle i ljube, Lovrić Merzel ni brojne afere ne mogu ništa!

Premijer Zoran Milanović i sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel zajedno su došli pružiti podršku ljudima koji se u sisačkom kraju već nekoliko dana bore s poplavom.

16.2.2014.
18:01
VOYO logo

Afere ne mogu narušiti njihov dobrostranački odnos.

Takvu su sliku hrvatskoj javnosti danas odaslali premijer Zoran Milanović i sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel koji su zajedno u društvu sisačke gradonačelnice Katarine Ikić Baniček obišli dijelove poplavljenih područja u sisačkoj okolici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podršku su dali pripadnicima Gromova i stanovništvu Starog Pračna koji se već danima vode bitku s poplavama.

Nitko nije dovoljno bogat

Milanović je izjavio da će službe evakuirati ljude ako to bude potrebno, ali da će se nažalost ovakve situacije ponavljati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovakve stvari se nažalost događaju sve više iz godine u godinu i pitanje je ustvari možemo li financijski pratiti tu infrastrukturu i toliko ulagati ili naprosto neka područja evakuirati, ljude osigurati i kasnije im isplatiti štetu. Jer, infrastruktura je golema, ulaže se još, ali s ovim se ne možete nositi... Nitko nije dovoljno bogat, ni Njemačka ni Velika Britanija da ovo spriječe i da se ovo ne događa. Vidjeli ste u Njemačkoj prije par godina, neki dan u Velikoj Britaniji, to se naprosto događa", zaključio je premijer.

Loše stanje je i u Jasenovcu gdje je u dogovoru s županicom Marinom Lovrić Merzel proglašeno izvanredno stanje, a isto vrijedi i za mjesta Kraljeva Velika na području općine Lipovljani i Plesmo na području Grada Novske te za područje Općine Lekenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanje katastrofalno

Načelnik općine Lekenik Ivica Perović rekao je u nedjelju ujutro da stanovnici i vojska grade zečje nasipe kako bi se spriječilo poplavljivanje glavne županijske prometnice. Stanje se približilo katastrofalnom pa je zamolio za pomoć Vladu.

"Vjerujem da će Vlada reagirati i da će nam eventualno iz državnih robnih zaliha omogućiti da se podijeli određena količina hrane za te ljude. Iako smo mi već podijelili i kruh i vodu i neke životne namirnice. Ali vjerujte mi, na rubu smo snaga, i vatrogasci i vojska i civili. Situacija je još uvijek teška".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugiba i stoka

Letovaniću najviše prijete zaobalne vode, a stanje nije dobro, izvijestio je u nedjelju popodne ponovno Perović.

"Još smo aktivirali stotinjak stanovnika na trpanje vreća iz okolnih naselja iz Pešćenice i Lekenika koja nisu u ovom trenutku poplavljena i već je 80 posto naselja Letovanić potopljeno. Ono što je trenutno kritično u tim mjestima je da sada već ugiba i stoka", rekao je Perović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike