prvi put zajedno / Kako će izgledati sastanak najljućih političkih protivnika u zemlji - Milanovića i Karamarka?

Odbrojavaju se sati do sutrašnjeg sastanka, jednog od možda i najvažnijih u pregovaračkom procesu nakon izbora, ali i prije drugih konzultacija s predsjednicom. Na njemu će se okupiti čelnici najjačih političkih opcija: Domoljubne i koalicije Hrvatska raste te MOST-a nezavisnih lista koji će za stolom ukrstiti svoje uvjete, zahtjeve i stavove

6.12.2015.
20:45
VOYO logo

Nakon što su se ovog ljeta kod odlučivanja o izlasku iz arbitraže sa Slovenijom prvi put javno rukovali, u ponedjeljak Tomislava Karamarka i Zorana Milanovića očekuje isto. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će to glumljena pristojnost, kaže Jadranka Kosor, koja je svojedobno surađivala i s jednim i s drugim. 

"Ja mislim da će obojica, pod svjetlima reflektora, bez obzira hoće li tamo biti kamere ili ne, biti pristojni, i da će na tome i završiti", rekla je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihovi dosadašnji susreti bili su uglavnom na aktualnom satu u Saboru, ali ondje nikad nije prošlo bez međusobnog vrijeđenja, a još je gore bilo u predizbornoj kampanji.

Milanović je HDZ nazivao tamnim vilejetom, a Karamarko njegovu vlast nenarodnom. Kako nakon toga zajedno?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbrojite sve partnere s jedne i sve partnere s druge strane, ove dvije koalicije, plus MOST koji također nije jedinstven. To je gotovo neizvedivo. Vlada mora imati respektabilnu potporu u Saboru, jer se ne možete svaki dan i svaki sat okretati i gledati tko vas je izdao", smatra Kosor. 

Ni stručnjaci nisu uvjereni da će se šefovi lijeve i desne koalicije uspjeti dogovoriti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam sigurna da li su na to spremni. Stvar je zapravo u tome kakva je njihova strategija u pregovaranjima, da li zaista žele sutra nešto definirati ili nešto minirati, pa izazvati nove izbore", rekla je komunikologinja Smiljana LeinertNovosel

Sutrašnji susret Milanovića i Karamarka prvi je takav njihov u povijesti. Hoće li i rezultati biti takvi - malo tko vjeruje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško, teško, teško,teško", smatra Kosor, dok Leinert Novosel kaže da to ne može ni zamisliti. 

Hoće li MOST opravdati ime i uspjeti premostiti razlike ili je Hrvatska pred novim izborima? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo