KAKAV JE GOST BORIS JOHNSON? Domaći ugostitelji otkrivaju kako je bilo primiti britanskog premijera: / 'Zaljubljen je u Hrvatsku'

Image
Foto: 'Villa Stolovi'

Prije sedam godina, dok je još bio gradonačelnik Londona, Jonhson je na odmor došao u Dolinu Neretve i to u 'Villu Stolovi'

24.7.2019.
19:47
'Villa Stolovi'
VOYO logo

Novoizabrani britanski premijer, Boris Johnson, u svijetu je poznat po kontroverznim izjavama i stavovima, no domaćih ugostiteljima u pamćenju ostaje kao dobar gost koji rado ljetuje u Hrvatskoj. O Johnsonu se na internetu mogu pročitati razno razne činjenice, međutim jedna koja se na Wikipediji možda ne može naći jest da je jedan od najmoćnijih svjetskih političara ogromni zaljubljenik u Lijepu našu te u njene prirodne ljepote i tradiciju.

Image
Foto: 'Villa Stolovi'

Prije sedam godina, dok je još bio gradonačelnik Londona, Jonhson je na odmor došao u Dolinu Neretve i to u "Villu Stolovi" u mjestu Slivno Ravno kod Kleka, piše Slobodna Dalmacija. Britanski premijer ondje nije ljetovao sam nego je došao u društvu obitelji - supruge i četvero djece. Ugostili su ga Marijana i Damir Deak kloji Johnsona opisuju kao "iznimno jednostavnog i zanimljivog čovjeka". "Mislili smo da će nam biti komplicirano ugostiti ga, s obzirom na važnost koju je imao kao gradonačelnik Londona, međutim, bilo je upravo suprotno. Sve je savršeno jednostavno", prisjetila se Mirjana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POBJEDA ENGLESKOG 'TRUMPA': /

Boris Johnson je novi premijer Velike Britanije. Sada se očekuju brojne ostavke u vladi

Image
POBJEDA ENGLESKOG 'TRUMPA': /

Boris Johnson je novi premijer Velike Britanije. Sada se očekuju brojne ostavke u vladi

Johnsona oduševile mandarine i ždralovi

"Villa Stolovi" nalazi se na osami u brdu, a osim prekrasnog uređenja, krasi ju i kombinacija kamena i zelenila te nevjerojatan pogled koji puca na more te se mogu vidjeti Pelješac i drugi otoci. Zbog svega navedenog nije čudno što je obitelj Johnson izabrala za odmor upravo to ugostiteljsko zdanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obišli su tada i Dubrovnik, Mostar i arheološki muzej Narona u Vidu pokraj Metkovića. A posebno ih se dojmio safari rijekom Neretvom u našoj lađi. Oduševile su Borisa mandarine, ždralovi i sve drugo biljno i životinjsko bogatstvo naše doline, sve je snimao i poručio da će se sigurno vratiti... Oduševio se našim brujetom, ali i pršutom, sirom i domaćim vinom. Zna čovjek što valja!", prepričava gospođa Mirjana.

Za kraj, neretvanski ugostitelji su poručili da Boris Johnson obožava Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brač je proglasio 'biciklističkim gradom'

Britancima je ta činjenica poznata, Hrvatima možda malo manje, ali Boris Johnson je strastveni biciklist. Još 2016. Slobodna Dalmacija napisala je članak o Johnsonovom ljetovanju na Braču. Odmarao se na Sutivanu i tada se u medijima moglo pročitati da Johnson svim biciklistima preporučuje Brač.

Tada je kazao da je "Brač odlična destinacija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo