novi "gazda" / Juričan pozvao zagrebačke službenike da 'cinkaju' Bandića: 'Ispričajte kako vas se zlostavlja'

Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Juričan kaže da se od službenika očekivalo da kradu, uzimaju postotke i zapošljavaju rođake

16.1.2020.
11:23
Igor Kralj/Pixsell
VOYO logo

Bivši predsjednički kandidat Dario Juričan objavio je u četvrtak pismo svim službenicima i namještenicima Grada Zagreba te ih pozvao da "prebjegnu s tamne strane" i ispričaju priču kako ih zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zlostavlja i ucjenjuje. 

Od službenika se očekuje da pognu glave

"Znam kako se rezač etiketa sadistički iživljava na vašim zatvorenim sastancima. Ali to znamo samo vi i ja. Želim da priču kako vas se zlostavlja i ucjenjuje, vi sami ispričate", napisao je Juričan na svojem Facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao novi "gazda" grada pozvao ih je da "prebjegnu s tamne strane" te im poručio da su stigli "crni dani za koje su sve marljivo tijekom godina fotokopirali, prebacivali na USB stickove i nosili doma u vjeri da će im trebati".

Juričan kaže da se od službenika očekivalo da šute i pognu glave dok su "njihovi pretpostavljeni stvarali paralelnu strukturu vladanja, krali, uzimali postotke, zapošljavali rođake, dobivali stanove, dijelili teritorij za manifestacije i namirivali beskrajne sljedove svojih ljubavnica".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žao mu je što su ih zbog svojih "sitnih kokošarskih interesa, sinekura ili veza u gradskoj skupštini" izdali oni koji su im bili zadnja nada. "To su izdajice, licemjeri, raznorazni nesposobni bernardići i njemu slične lakopotkupljive, jeftine i skupe, političke niškoristi", piše Juričan.

Izrazio nadu da će se i drugi, uz one s kojima je već u kontaktu, odvažiti napraviti iskorak koji od njih očekuje kako bi transfer gradske vlasti bio lakši, a njihova savjest mirnija. Poručio je da će "Bandiću uzeti sve", a za njegove pročelnike i savjetnike nema oprosta grijeha jer "ti heroji bespogovornosti prvom zgodom odlaze, moraju platiti ceh".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo