Jurak bez natječaja dobila posao od 2,9 milijuna kuna

9.1.2010.
15:41
VOYO logo

Osim s Fondom za zaštitu okoliša, tvrtka Fima medija lani je ugovorila čak 40 milijuna kuna državnih poslova i to s Hrvatskim poštama, Hrvatskom poštanskom bankom, Hrvatskim autocestama, Hrvatskim šumama, HEP-om i MUP-om.

Spomenuti Fond tvrtki je isplatio 2,934.080 kuna za usluge produkcije, koprodukcije i emitiranja promotivno-edukativnih materijala, piše Večernji list, te dodaje da je izrada materijala naručena je sukladno Programu rada i Financijskom planu Fonda, a ti su poslovi izuzeti od Zakona o javnoj nabavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spotove o sporoj vožnji autocestama naručio je MUP, HPB se oglašavao na jumbo-plakatima koje je ta tvrtka imala u zakupu, a za HAC su rađeni spotovi o ENC uređajima, što je koštalo čak 12 milijuna kuna.

Iako Nevena Jurak tvrdi da je sve poslove dobila preko natječaja, Fond se pozvao na zakonsku odredbu prema kojoj je izrada promidžbenog materijala za potrebe državnih institucija izuzeta od javne nabave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rukovoditelji iz Hrvatske poštanske banke i Hrvatskih pošta izjavili su da je razne poslove Fimi medija dobivala osobno od predsjednika Uprave HPB-a Josipa Protege, koji je to navodno radio po naredbi s vrha.

Nevena Jurak je bliska prijateljica Mladena Barišića, koji u HDZ-u slovi i kao jedan od glavnih organizatora prikupljanja financijskih sredstava stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što se medijim a proširila priča o njezinom poslovanju, navodno joj je premijerka Jadranka Kosor blokirala poslove s državnim tvrtkama.

Prethodni članak:

arti-201001020173006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo