ŽELI DRUGO RJEŠENJE / Juncker se oštro protivi SAD-u: tvrdi da Europa ne smije popustiti i povećati financijske izdatke za NATO

Image
Foto: Wiktor Dabkowski/DPA/PIXSELL

Juncker je tijekom govora na međunarodnoj konferenciji o sigurnosti u Muenchenu rekao kako se protivi težnji SAD-a

17.2.2017.
9:57
Wiktor Dabkowski/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker rekao je u četvrtak kako Europa ne smije popustiti pod pritiskom SAD-a i povećati financijske izdatke za NATO, piše Reuters.

Američki predsjednik Donald Trump rekao je da će Amerika preispitati svoje obaveze prema NATO-u ako europske države u savez ne ulože 2 posto svog BDP-a. Ministar obrane SAD-a, James Mattis, upozorio je u srijedu NATO savez da se izdaci za obranu moraju povećati, jer će u protivnom SAD smanjiti svoje obaveze prema savezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junckers je tijekom govora na međunarodnoj  konferenciji o sigurnosti u Muenchenu rekao kako se protivi ovoj težnji SAD-a. Predsjednik Europske komisije rekao je kako zna da Njemačka, ako bi ulagala 2 posto svog BDP-a u Savez, ne bi imala višak u proračunu. 

On smatra kako bi bilo bolje pronaći modernu politiku za održavanje stabilnosti saveza koja bi se sastojala od nekoliko komponenata, te da Europa novac za obranu mora trošiti efikasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo