Prilaz Baruna Filipovića / Jučer rupetina, danas cesta čeka otvorenje. Sanirana rupa nastala pri padu dizalice

Image
Foto: Ilustracija

Autobusne linije 109 (Črnomerec - Dugave) i 146 (Reljkovićeva - Jankomir) i dalje prometuju djelomično izmijenjenom trasom zbog zabrane prometa na dijelu Prilaza baruna Filipovića. Ostale autobusne linije prometuju redovito

21.7.2023.
12:47
Ilustracija
VOYO logo

Grad Zagreb objavio je kako se otvorenje prometnice prilaz Baruna Filipovića očekuje oko podneva, nakon što je sanirana rupa koja je nastala pri padu dizalice u vremenu. Kako doznajemo, prometnica ni nešto prije 13 sati još nije otvorena.

Podsjetimo, prometnica je trebala biti sanirana jer se upravo na tom mjestu za vrijeme jakog nevremena, koje je između ostalog 19. srpnja zahvatilo i Zagreb, srušila dizalica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Autobusne linije 109 (Črnomerec - Dugave) i 146 (Reljkovićeva - Jankomir) i dalje prometuju djelomično izmijenjenom trasom zbog zabrane prometa na dijelu Prilaza baruna Filipovića. Ostale autobusne linije prometuju redovito, kažu iz grada.

Image
Foto: RTL

Grad o stanju u gradu

Prema posljednjim informacijama iz Grada Zagreba tijekom nevremena na sustavu javne rasvjete grada Zagreba došlo je do oštećenja 1.700 metara nadzemne mreže, a oštećeno je i 17 stupova te 57 svjetiljki. Dio gradskih četvrti jučer navečer je jedno vrijeme bio bez javne rasvjete zbog kvara na uređaju za slanje ton-frekventnog signala u niskonaponsku električnu mrežu, koji je u nadležnosti Elektre Zagreb. Ekipe su i dalje na terenu i sustav se normalizira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OLUJA KAKVU NE PAMTIMO /

Naš reporter javio se mjesta gdje je pala dizalica: 'Započela je sanacija, ulica je i dalje blokirana'

Image
OLUJA KAKVU NE PAMTIMO /

Naš reporter javio se mjesta gdje je pala dizalica: 'Započela je sanacija, ulica je i dalje blokirana'

Evidentirano je 128 prijava štete na objektima vrtića i škola, od čega 62 na vrtićima, 50 na osnovnim školama i 16 na srednjim školama. Većina šteta je lakše naravi, dok su za četiri teško oštećene škole - OŠ Sesvetska Sopnica, OŠ Brestje, Gimnazija Sesvete, OŠ Augusta Harambašića - već ugovoreni izvođači koji saniraju štetu.

"Tramvajski promet je redovit na svim linijama. Sinoć u kasnim večernjim satima dolazilo je do kratkotrajnih zastoja u prometu zbog intervencija vatrogasaca ili čišćenja granja i lišća, posebice u centru grada. Dežurne ekipe obavljaju preglede na tramvajskoj infrastrukturi, prometna kontrola po dojavi izlazi na teren, obavlja nadzor i otklanja problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog grmljavinskog nevremena jutros, početak rada žičare očekuje se nakon stabilizacije vremenskih uvjeta, oko podneva. Pregledana je cjelokupna trasa i postrojenje te oprema, a obavljene su i dodatne sigurnosne provjere. Šteta koju je uzrokovao vjetar na Gornjoj postaji žičare je privremeno sanirana", kazali su iz Grada Zagreba.

POGLEDAJTE VIDEO: Protivno svim izgledima, koliko je 36-godišnji radnik ustvari imao sreće: 'Nismo mislili da će preživjeti'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo