JOSIPOVIĆEV SAVJETNIK ZA OBRANU: / 'Istragu oko afere Patria treba nastaviti'

Sud u Finskoj osudio je dvojicu menadžera tvrtke Patria zbog podmićivanja pri prodaji oklopnih vozila Hrvatskoj 2007.

18.2.2015.
14:29
VOYO logo

Aferu Patria u kojoj su zbog davanja odnosno nuđenja mita hrvatskim dužnosnicima u Finskoj osuđena dva menadžera, komentirao je za HRTZlatko Gareljić.

Savjetnik za obranu predsjednika Josipovića kaže da je, bez obzira na stajalište DORH-a da nema elemenata za progon hrvatskih državljana, potrebno nastaviti istragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''To je i danas otvorena priča koju na ovaj ili onaj način treba zatvoriti. Potrebno je da naša mjerodavna tijela u tom kontekstu i dalje surađuju i komuniciraju s finskim tijelima i da nađu točne i otvorene odgovore na pitanja koja su u javnosti otvorena'', rekao je Gareljić.

Mesićeva poruka iz Moskve

Podsjetimo, sud u Finskoj osudio je dvojicu menadžera tvrtke Patria zbog podmićivanja pri prodaji oklopnih vozila Hrvatskoj 2007.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema optužnici oni su preko posrednika podmitili tadašnjeg predsjednika Stjepana Mesića i direktora Đure Đakovića, Bartola Jerkovića. Međutim, u presudi stoji kako je dokazano samo to da su optuženi menadžeri mito dali osobama u Hrvatskoj, ali kojima, nije dokazano.

Hrvatsko Državno odvjetništvo tvrdi da za to nema dokaza, a bivši predsjednik Stjepan Mesić iz Moskve je poručio: Ima gadova u Hrvatskoj koji bi htjeli mene umočiti!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A u Đuri Đakoviću rekli su kako je iz presude finskog suda vidljivo da njihov direktor nije primio mito te kako nema razloga da se preispita njegov mandat jer se protiv njega ne vodi nijedan kazneni postupak.

http://vijesti.hrt.hr/gareljic-bez-obzira-na-stajaliste-dorh-a-treba-nastaviti-istragu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo