JOSIPOVIĆ O KOLINDINIM IZJAVAMA: / 'Kad sam prvi put čuo te teze mislio sam da je News Bar. No, ona je ozbiljna'

Image
Foto: N1

'Kad sam prvi put čuo te teze, mislio sam da je to šala, da je News Bar. Međutim, ona je ozbiljna. To što je rekla ne odgovara onome što smo proživjeli', kazao je Josipović

12.9.2018.
9:37
N1
VOYO logo

Izjave predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović bečkom Kleine Zeitungu, u kojima kaže kako se Hrvati u vrijeme bivše Jugoslavije nisu smjeli nacionalno izjasniti, na Televiziji N1 komentirao je i njezin prethodnik Ivo Josipović prozivajući je zbog krivotvorenja povijesti.

Image
KOLINDA ZA KLEINE ZEITUNG: /

'Tko bi u Jugoslaviji rekao da je Hrvat, prijetio bi mu zatvor'

Image
KOLINDA ZA KLEINE ZEITUNG: /

'Tko bi u Jugoslaviji rekao da je Hrvat, prijetio bi mu zatvor'

"Kad sam prvi put čuo te teze, mislio sam da je to šala, da je News Bar. Međutim, ona je ozbiljna. To što je rekla ne odgovara onome što smo proživjeli. To su potpune neistine i krivotvorenje povijesti. No te tvrdnje nisu izrečene samo radi krivotvorenja povijesti, nego i radi mijenjanja budućnosti", kazao je Josipović opisujući pritom kako je točno i samoj Grabar-Kitarović bilo živjeti u prošlom režimu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biografija prve žene države

"Pročitamo li njezinu biografiju vidimo da joj u tom strašnom sustavu nije bilo tako loše, išla je u Ameriku, sigurno nije živjela u tamnici. Ovo krivotvorenje povijesti je u funkciji profiliranja Hrvatske vrlo desno', dodao je.

Podsjetimo predsjednica je u intervju za bečki list, između ostalog, kazala da je onima koji su govorili da su Hrvati prijetio zatvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Desetljećima je nama Hrvatima bilo zabranjeno da imenujemo svoje podrijetlo. Umjesto da kažemo: 'Ja sam Hrvat', morali smo reći: 'Ja sam iz Hrvatske'. Tko bi iskazao svoj nacionalni ponos, tome je prijetio zatvor... Odrasla sam u komunizmu, i nisam htjela ništa drugo nego da izađem iz toga. Htjela sam biti slobodna. Htjela sam imati mogućnost u dućanu birati između raznih vrsta jogurta, i da ne moram vlastima priopćavati koliko ću kruha trebati idućeg tjedna", rekla je Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike