Josipović: Pa ne može Sanader biti kriv za sve

12.9.2011.
21:08
VOYO logo

''Gdje god ima sumnje u kriminal to treba istražiti'', rekao je predsjednik Ivo Josipović u emisiji Hrvatskog radija 'S predsjednikom uz kavu', osvrćući se na medijske napise o crnim fondovima HDZ-a.

Ponovio je da tu temu treba odmaknuti od politike i prepustiti pravosuđu da slučaj istraži bez pritiska javnosti i politike. Otvaranje tog slučaja predsjednik vidi i kao povod za razmišljanje o daljnjim reformama hrvatskog političkog sustava, što uključuje i izborni te sustav funkcioniranja političkih stranaka kao i odgovornost sudionika političkog života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan misli li da se sva krivnja za navodno nezakonito financiranje HDZ-a može samo prebaciti na bivšeg premijera i predsjednika te stranke Ive Sanadera, a amnestirati od odgovornosti aktualni vrh stranke, Josipović je ponovio da krivnju utvrđuje pravosuđe, ali i rekao da, utvrdi li se istinitost sumnji o postojanju crnih fondova u vladajućoj stranci, za to ne može biti odgovorna samo jedna osoba.

Predsjednik je zahtjev HDSSB-a da bi predsjednica vlade i HDZ-a Jadranka Kosor zbog crnih fondova trebala podnijeti ostavku, ocijenio legitimnim i očekivanim, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit kako tumači da je glavni državni odvjetnik Mladen Bajić tek sada otvorio istragu o crnim fondovima u HDZ-u, iako su sumnje o tome iznesene puno ranije, odgovorio je kako smatra da su se sada očito stekli uvjeti te su prikupljeni potrebni podaci.

specijal-201012070191004-Crni fond HDZ-a

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201109120607006 arti-201109120977006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo