'Josipović je uvrijedio HRT i nanio mu ogromnu štetu!'

8.12.2009.
3:01
VOYO logo

Uredništvo kojim ravna Hloverka Novak Srzić u današnjem je pismu pozvalo sve one koji smatraju "kako se neki od kandidata protežira u našem programu, da se o tome, uz predočenje dokaza, izvijesti Hrvatsku televiziju kao i Državno izborno povjerenstvo", jer ih je Josipović grubo izvrijeđao ustvrdivši da favoriziraju Bandića.

"Predsjednički kandidat dr. Ivo Josipović u svom je nedavnom javnom istupu potvrdio kako se član njegovog izbornog stožera Davor Huić našao u sukobu interesa. U istoj je izjavi kao činjenicu istaknuo da rezultati njegove analize (zbog koje se i našao u sukobu interesa), pokazuju kako je jedan kandidat privatizirao javnu televiziju, očito misleći na Milana Bandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Interesne grupe, portali i mreže

Dok su tu neistinu reciklirali Davor Huić, te članovi raznih neformalnih interesnih grupa, portala i mreža - nismo reagirali. No, kada to ističe dr. Josipović, koji je od same objave svoje kandidature u veljači ove godine (a obzirom na svoju profesionalnu svestranost), uživao uistinu primjereni tretman u našem IP, to smatramo teškom uvredom djelatnika IP.

Stoga smo dužni ukazati na samo neke od mnogih manipulacija koje je proizveo član njegova stožera a sve u želji da iz nama nepoznatih razloga difamira čelništvo Informativnog programa. Prije svega, dva su očita metodološka promašaja koje je počinio Davor Huić. Prvo, u istraživanju je promatrano razdoblje od 1. listopada do 15. studenog 2009. te su gore spomenutom kandidatu pribrojani svi javni nastupi u tom periodu iako je on kandidaturu objavio 5. studenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo, puno važnije, Davor Huić je protukandidatu kao pojavljivanje u našem programu računao i sekunde u kojima su drugi kandidati, političari i novinari izrazito negativno govorili o njemu. Evo nekoliko primjera, Bandiću je u minutažu uračunat i prilog u kojem ga protukandidati optužuju za stanje u Holdingu, prilog u kojem ga SDP izbacuje iz stranke, gostovanje Zorana Milanović u Dnevniku tijekom kojeg izrazito negativno govori o Bandiću, gostovanje Ladislava Tomičića u Otvorenom u kojem desetak minuta kritizira Bandića vezano za proračun, Holding, afere i istrage…

Neprofesionalni Huić

Da je Davor Huić svoj posao radio sukladno profesionalnim standardima, tada bi kod svakog spominjanja predsjedničkih kandidata stajala opaska o tome radi li se o pozitivnoj, neutralnoj ili negativnoj intonaciji. Davor Huić je svjestan tog pravila što pokazuje druga anketa koju je izradio za potrebe HTV-a u kojoj upravo na takav način predstavlja medijska pojavljivanja djelatnika Informativnog programa. Nažalost, iz svega je vidljivo da je Huićeva analiza napravljena pod opterećenjem direktne umiješanosti u predsjedničku kampanju i pripadnosti jednom stožeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova pravednost

Budući da su rezultate Huićeve ankete u izrazito negativnom svjetlu prenijeli gotovo svi domaći mediji jasno je da je Hrvatskoj televiziji učinjena ogromna šteta. Stoga je začuđujuće da tu štetu, nastalu iz evidentnog sukoba interesa, dodatno produbljuje dr. Ivo Josipović ustrajavajući na rezultatima koje mu je nadobudno izradio član njegovog izbornog stožera. A to nije u skladu sa konceptom Nove pravednosti.

Ukoliko bilo tko smatra kako se neki od kandidata protežira u našem programu, pozivamo da se o tome, uz predočenje dokaza, izvijesti Hrvatsku televiziju kao i Državno izborno povjerenstvo", navodi se u pismu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-200912040764006

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo