GRADONAČELNICA U DIREKTU / Josipa Rimac tvrdi: 'Knin nikad nije bio manje uključen u organizaciju proslave Oluje'

Kao da nikad nije bilo toliko prijepora oko proslave Oluje i to baš na dvadesetu obljetnicu. Još se pregovara hoće li državni dužnosnici držati govore i u Zagrebu i u Kninu ili samo u Zagrebu, a svemu su prethodile još i one političke svađe oko samog mimohoda

21.7.2015.
22:35
VOYO logo

Kao da nikad nije bilo toliko prijepora oko proslave Oluje i to baš na dvadesetu obljetnicu.

Još se pregovara hoće li državni dužnosnici držati govore i u Zagrebu i u Kninu ili samo u Zagrebu, a svemu su prethodile još i one političke svađe oko samog mimohoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JEDINSTVO ILI RASKOLI /

Počele pripreme za proslavu Oluje: hoće li Knin na najslavniju obljetnicu postati pozornica podjela?

Image
JEDINSTVO ILI RASKOLI /

Počele pripreme za proslavu Oluje: hoće li Knin na najslavniju obljetnicu postati pozornica podjela?

O svemu smo u RTL-u Direkt razgovarali s kninskom gradonačelnicom JosipomRimac.

Vi ste naravno politički pristrani, članica ste i Predsjedništva HDZ-a i direktorica kampanje HDZ-a , ali ako stavimo malo na stranu tko je HDZ a tko SDP,  nisu li ovi politički obračuni oko valjda najveće proslave  koju bi Hrvatska trebala imati u zadnjih dvadeset godina stvarno degutantni, a osobito onima koji su i Oluju i Domovinski rat iznijeli na svojim plećima i svojim životima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jesam gradonačelnica, čast mi je i što sam direktorica HDZ-ove kampanje, ali prije svega sam Hrvatica i za mene je taj dan poseban. Taj dan stranački dresovi nisu ti koji se nose. Zadnjih šest mjeseci govorim isto - želim da taj dan u kninu proslavimo najslavniju pobjedu i da odamo počast svima koji su dali živote za samostalnost. Kasnije ćemo raspravljati o svojim programima, ali taj dan budimo zajedno".

Proslava Oluje u Kninu,  jesu  li konačno usklađeni protokoli grada i MORH-a oko proslave u Kninu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je deseta Oluja koju pripremam kao gradonačelnica i mogu reći da nikad manje nismo bili uključeni i nikad manje detalja nismo znali. A nikad se više nismo spremali - čitavu godinu se spremamo".

Imate još sutra neke pregovore oko protokola?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujemo da ćemo dobiti konkretne satnice. Ono što je bio prijedlog grada Knina i braniteljskih udruga je satnica u kojoj smo cijeli dan svi zajedno u Kninu. Nema razloga da trčimo rano ujutro polagati vijence. Znam da je toplo, ali sve svoje goste dočekujemo toplo, tako i taj dan. Meni je želja da u Kninu taj dan imamo samo pljesak i da slavimo".

Zna li se kako će izgledati svečanost u Kninu,  po čemu će se razlikovati od dosadašnjih? Izvođači iz Čavoglava, potvrđeno da svi dolaze?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je zajednička proslava. Nije grad Knin jedini koji organizira proslavu. Ovo je jubilej, obljetnica kojom želimo zahvaliti svima koji su nam omogućili slobodnu i samostalnu Hrvatsku. Ujutro će se otkriti spomenik Franji Tuđmanu na kninskoj tvrđavi. Prije penjanja na podizanje zastave, otvorit će se muzej Oluja '95."

HDZ je bio protiv vojne parade je li taj stav promijenjen,  hoće li vodstvo stranke biti na proslavi u Zagrebu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što smo govorili ranije govorimo i danas. Mimohod je trebao biti za Dan oružanih snaga, a Oluju smo trebalo ostaviti u Kninu. Kako zagovaramo zajedništvo, ukoliko vodstvo HDZ-a dobije poziv, sigurno da će nazočiti 4. kolovoza na mimohodu".

Vi ste direktorica kampanje HDZ-a, dosad se kampanja vrtila oko komunista-nekomunista, ustaša, i partizana, lustracije-nelustracije, hoćete li ostati na tim temama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kampanja će biti afirmativna, za Hrvatsku".

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo