odvjetnica za RTL / Rimac ostaje u zatvoru: 'Stvari smo saznali iz medija, krše se temeljna prava obrane'

Josipi Rimac istražni je zatvor produžen za 60 dana

29.6.2020.
17:48
VOYO logo

Josipa Rimac ostaje u istražnom zatvoru, odlučio je sudac istrage Zagrebačkog županijskog suda. 

Image
afera vjetroelektrane /

Proširena optužnica protiv Rimac: Sestri namjestila posao u HEP-u, sredila i polaganje ispita

Image
afera vjetroelektrane /

Proširena optužnica protiv Rimac: Sestri namjestila posao u HEP-u, sredila i polaganje ispita

Rimac je zatvor određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Njih je 30-ak, a još nisu ispitani svi. Inače, danas je točno mjesec dana otkako su Jospa Rimac i akteri iz afere 'Vjetroelektrane' iza rešetaka.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskok je proširio istragu protiv Rimac, a njezina odvjetnica Lidija Horvat za RTL Danas je rekla da su sve saznali iz medija.

"Imali smo samo iz medija saznanje da je išlo proširenje istrage, nama nije uručeno. Ne znamo o čemu se radi. Istaknula sam na ročištu da je u petak po posljednjem popisu Uskoka ispitano sedam svjedoka, danas na ročištu zamjenik ravnateljice Uskoka rekao je da ih je ispitano 22. Ne znam gdje je ostatak svjedoka od petka do ponedjeljka i zašto obrani nije to dano na uvid. Smatram da se time krše temeljena prava obrane. Po zakonu obrana i okrivljenica imaju neka prava koja se ovdje krše", rekla je Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Najavila je da će sucu istrage podnijeti žalbu zbog produženja istražnog zatvora, a u njoj će, među ostalim, istaknuti da mjesec dana nisu imali na uvid cijeli spis, nisu mogli dobiti kopije predmeta, a nalozi za tajno praćenje i snimanje nisu do petka bili uloženi u spis.

Horvat se s Rimac zadnji put vidjela u petak, a danas se nakon ročišta s njom čula telefonom. Njena je klijentica, kaže, iznenađena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I ja sam iznenađena, smatram da je ovo stvar i pristojnosti, a ne samo zakonitosti, da se pričeka da obrana uđe u sudnicu. Na ovaj način, kad se produlji zatvor za 60 dana i ad hoc dođe vijest da je proširena istraga, da ste dodatno optuženi, to je šokantno i po meni se ne bi smjelo događati", rekla je Horvat.

Smatra da je 60 dana više nego dovoljno da Uskok ispita sve svjedoke te da bi njezina klijentica iz zatvora mogla izaći i prije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo