Atraktivna pozicija /

Josipa Rimac dolazi na čelo NP Krka? HDZ-ova državna tajnica protiv aktualnog SDP-ovog ravnatelja

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Josipa Rimac kaže da će odluku donijeti struka. Izbor je u ingerenciji HDZ-ovog ministra Ćorića

13.1.2019.
8:30
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Josipa Rimac, državna tajnica u Ministarstvu uprave, javila se na natječaj za ravnateljicu Nacionalnog parka Krka.

Riječ je o atraktivnom radnome mjestu, a nad izborom čelnika ingerencije ima Vlada, odnosno resorno ministarstvo, pa bi bilo iznenađenje da Josipa Rimac izgubi, tvrdi portal Tris pozivajući se na izvore bliske HDZ-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Član Upravnog vijeća NP-a Krka i šef HDZ-a Šibensko-kninske županije, Nediljko Dujić, kaže da će se ime pobjednika natječaja, koji je raspisan krajem prosinca a okončan početkom siječnja, znati krajem veljače.

"Svi smo svjedoci izbora ravnatelja u NP-u Plitvice. Premijer Plenković tu ima sasvim jasan stav i ne voli da mu se u kadrovska pitanja koja su u nadležnosti Vlade bilo tko miješa, kao što se ni on nama ne miješa u ono što je naša lokalna nadležnost. A izbor ravnatelja NP-a Krka isključivo je u ingerenciji ministra zaštite okoliša i energetske učinkovitosti Tomislava Ćorića, pa ne želim spekulirati o tome tko će biti njegov izbor", rekao je Dujić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipa Rimac ne otkriva je li točno da odlazi u NP Krka. 

"Razumijem vaš interes, ali biti kandidat znači samo mogućnost biti odabran. Tu će odluku donijeti struka kad vide sve programe i planove svih kandidata za ravnatelja", rekla je Rimac za 24 sata

I sadašnji ravnatelj NP-a Krka, Krešimir Šakić, prijavio se na natječaj. On je SDP-ovac, a osim njega tu su ravnateljica Studentskog centra u Šibeniku Nella Slavica te još šest drugih kandidata. Dujić kaže kako je dosadašnji ravnatelj bio vrlo uspješan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo