Istjecanje nafte / Još se ne zna tko je zatrovao vodu! Načelnik Bedekovčine: 'Za par dana neće imati mirisa'

Zbog vode s okusom i mirisom nafte smještani nisu mogli koristiti vodu piće i kuhanje

15.2.2019.
21:00
VOYO logo

Mnogi su stanovnici Hrvatskog zagorja dobro osjetili jedan od najvećih eko-incidenata posljednjih godina u svome kraju. Zbog vode s okusom i mirisom nafte nisu je mogli koristiti za piće i kuhanje. 

Tijekom dana je Zagorski vodovod intenzivno ispirao svoju cjevovodnu mrežu na ugroženom području, a vatrogasci opskrbljivali stanovnike pitkom vodom. Stigla je i nova obavijest Zadarskog vodovoda u kojoj se obavještavaju korisnici da je još uvijek u tijeku ispiranje cjevovoda na onečišćenjem zahvaćenim područjima distribucijskog područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najnoviji službeni rezultati laboratorijskih ispitivanja pokazuju da u vodi nisu prisutni ugljikovodici", napominje se u priopćenju u kojem se dodaje kako se voda još uvijek ne preporuča za piće ali se može koristiti za pranje, tuširanje i kuhanje.

No stanovnici kažu kako voda i dalje smrdri na naftu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik općine Bedekovčina, Darko Ban kazao je za RTL Danas kako se u ograncima vodovoda, koji su priključeni na magistralni vod, još uvijek nalaze ostaci vode koja još malo smrdi. Dodao je kako će kroz dan - dva i ta voda biti bez mirisa.

"Sama voda koja ima miris ne bi se trebala koristiti, ali imamo dovoljno rezervne količine vode i svi naši mještani imaju mogućnost dobiti pitku vodu", kazao je načelnik Ban te pozvao sugrađane na još malo strpljenja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdio je informacije o kojima je RTL prvi izvještavao kako je do onečišćenja vode došlo nakon prevrtanja kamiona s drvima kod izvorišta, u šumi. 

"Određene količine nafte su došle do izvorišta", kazao je načelnik te dodao kako su preko Crvenog križa dobili 2.000 litara vode.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike