JOŠ JE MALO OSTALO DO SUČELJAVANJA KANDIDATA: / Milanović i Škoro ogorčeni: 'Ovo služi samo zaštiti predsjednice'

Image
Foto: Nel Pavletic/Edina Zuko/Davor Javorovic/PIXSELL

Večeras počinje dugo očekivano sučeljaljavanje predsjedničkih kandidata,

17.12.2019.
20:06
Nel Pavletic/Edina Zuko/Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

I dok se u medijima počelo govoriti kako će ovi predsjednički izbori po prvi put proći bez sučeljavanje kandidata, jučer se dogodio nenadani obrat. Aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović iznenada je promijenila mišljenje te prihvatila poziv HTV-a i pristala sudjelovati na predizbornom sučeljavanju koje počinje večeras u 21.05 sati. Nakon njezina pristanka, pozivu HTV-a odazvali odmah i njezinih dvoje protukandidata Miroslav Škoro i Zoran Milanović, koji su uz Mislava Kolakušića, prema anketama, najozbiljniji kandidati.

Kolinda je poziv da dođe u RTL na sučeljavanje odbila. Škoro se jučer zbog toga ispričao, dok su iz Stožera Zorana Milanovića poručili kako su prevarili dvije komercijalne televizije, a HDZ-ovci tvrdi u obrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZABRINJAVAJUĆI PODACI O FINANCIRANJU PREDSJEDNIČKIH KAMPANJA: /

Više od polovice novca iz nepoznatih izvora!

Image
ZABRINJAVAJUĆI PODACI O FINANCIRANJU PREDSJEDNIČKIH KAMPANJA: /

Više od polovice novca iz nepoznatih izvora!

Priprema se na sučeljavanje

Predsjednice od sinoć nema u javnosti, priprema se za sučeljavanje na HRT-u."Ovako, predsjednica je odlučila ići na sučeljavanje, predsjednica na ono što ne bude išla, ona će vama dati poruku, ispriku ili obrazloženje", kazao je Ivan Anušić, šef Stožera Kolinde Grabar-Kitarović na pitanje hoće li ispričati što je odbila poziv RTL-a.

Iako je dosad govorila da ne želi na sučeljavanja, na pitanje zašto je odjednom promijenila stav, Anušić je odgovorio "Ajde, molim te, molim vas, mogu ja ići u onaj lift" te pobjegao novinarima. Plenković, očekivano, izjavljuje kako smatra kako je predsjednica dobro odlučila. "Ne zanimaju me drugi kandidati uopće", rekao je Andrej Plenković, a na pitanje misli li da se ona treba ispričati jer je odbila ostale kaže ne. "Mislim da su se svi odazvali na ovo sučeljavanje", zaključio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu prezadovoljni formatom debate

Kako piše Jutarnji list, Milanović i Škoro odazvali su se na večerašnje sučeljavanje na HTV-u vjerojatno više zbog toga da im birači ne zamjere ako se ne pojave, a puno manje zato što iskreno vjeruju u kvalitetu večerašnje debate u kojoj sudjeluje svih 11 predsjedničkih kandidata. Dapače, Milanović smatra da format debate ne pruža pravu priliku i dovoljno vremena za ozbiljno debatiranje s dvoje najozbiljnijih protukandidata.

"Dobro da (vrijeme za odgovore u večerašnjoj debati, nap. a.) nije po 15 sekundi. Svaki razgovor i za puno manji posao traži više, traži bolje i sadržajnije, uvjerljivije, traži argumente... Ali tako je to kod nas. Od 5. siječnja mi to mijenjamo i bit će drukčije", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz stožera Miroslava Škore poručuju da od sučeljavanje ne očekuju ništa jer služi za zaštitu Kolinde Grabar-Kitarović. "Večeras ne očekujemo ozbiljnu raspravu. Ta forma (svih 11 kandidata u studiju, nap. a.) služi da maksimalno zaštiti aktualnu predsjednicu i da određenim žetončićima u studiju osigura prostor za napade na Miroslava Škoru", rekli su iz Škorinog stožera te se još jednom ispričali gledateljima RTL-a i Nove TV koji su "zbog čudne taktike aktualne predsjednice ostali uskraćeni za pravu debatu".

Kolinda otkazala terenski program

Grabar-Kitarović iskoristila je današnji dan kako bi se pripremila za večerašnje sučeljavanje te je zbog toga morala otkazati današnji "terenski" program, odnosno druženje s biračima na nekoliko zagrebačkih lokacija. Na debatu s njom dolazi nekoliko njezinih suradnika, među kojima je šef stožera Ivan Anušić i glasnogovornik Zoltan Kabok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo