SUGLASNI OKO E-ŽUPANIJE / Još bliže izgradnji cjelovite otvorene širokopojasne e-mreže na području Rijeke i PGŽ

Image

U sjedištu Primorsko-goranske županije u Rijeci između Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije svečano je potpisivan Sporazum o suradnji u okviru projekta e-Županija.

30.3.2016.
11:43
VOYO logo

Sporazum su potpisali župan Zlatko Komadina, gradonačelnik Vojko Obersnel te direktor REA Kvarner d.o.o. Darko Jardas a svečanom potpisivanju nazočili su zamjenik župana Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić, pročelnik Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan, v.d. pročelnika Zavoda za informatičku djelatnost Grada Rijeke Željko Jurić te voditelj projekta e-Županija Vanja Smokvina.

Potpisivanje Sporazuma dio je treće faze provedbe projekta e-Županija kojem je cilj preobraziti Primorsko-goransku županiju u suvremenu, regionalnu elektroničku upravu te povećati regionalnu konkurentnost i osigurati uključenje svih njenih građana u informacijsko društvo. Predmet Sporazuma je suradnja na planiranju i izvođenju projekta izgradnje otvorene širokopojasne pristupne elektroničke komunikacijske mreže na području Grada Rijeke, prenose mrežne stranice Primorsko-goranske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom uvodnom obraćanju župan Komadina čestitao je Gradu Rijeci i gradonačelniku Obersnelu na osvajanju titule Europske prijestolnice kulture 2020. godine istaknuvši da mu je posebno drago što je ocjenjivački tim prepoznao raznolikost koja karakterizira Grad Rijeku, a upravo je toj raznolikosti u uspješnoj zajedničkoj kandidaturi svoj doprinos dala i Primorsko-goranska županija.

“Dokaz nastavka uspješne suradnje između Grada Rijeke i Županije jest i Sporazum koji će se danas potpisati”, ustvrdio je Komadina te dodao kako je upravo “raznolikost dio priče projekta e-Županija čiju je kvalitetu prepoznala i Europska komisija odobrivši tehničku pomoć za pripremu projektne dokumentacije”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu Riječan.in

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo