JESU LI TO TE REFORME? / Ministarstvo branitelja mijenja naziv

Image
Foto: Pixsell, Marko Lukunić
30.12.2015.
9:00
Pixsell, Marko Lukunić
VOYO logo

I jučer su, drugi dan zaredom, pripadnici nove parlamentarne većine najavljivali promjene naziva državnih institucija. Miodrag Demo, zastupnik stranke Milana Bandića koja je dio vladajuće koalicije, ustvrdio je da će preimenovano biti i Ministarstvo branitelja, piše Novi list.

"Prva stvar koju moramo promijeniti je ime, neće više biti Ministarstvo branitelja nego Ministarstvo hrvatskih branitelja, kao što će biti i Hrvatski državni sabor", kazao je Demo na skupu povodom otkrivanja ploče s natpisom Trg Nevenke Topalušić, kako se sada zove prostor ispred Ministarstva branitelja u Savskoj 66. Demo je za svoje riječi nagrađen velikim pljeskom prisutnih ratnih veterana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijedlog već na prvoj sjednici Vlade

HDZ-ov Odbor za branitelje, u čijem imenu dakle nema dodatka "hrvatske", vodi Željko Dilber i on je rekao da nije bilo usaglašavanja s Demom.

Dilber kaže da je o tom pitanju govorio u kampanji na svim izbornim skupovima i smatra da će se prijedlog vraćanja starog imena naći na dnevnom redu već prve sjednice nove Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prava branitelja će se rezati?

Ministar u tehničkoj vladi Predrag Matić nije nimalo iznenađen. Kaže kako je nekima do patetike, iako je izvjesno da će nova Vlada braniteljima vrlo vjerojatno rezati neka prava.

"Bismo li trebali imati ministarstva hrvatske kulture, hrvatske poljoprivrede ili hrvatskog zdravlja? Nisam još čuo da bi netko to tražio. Naravno da su branitelji hrvatski, to se podrazumijeva. Druga je stvar što bi neki htjeli da se taj resor zove otprilike hrvatsko ministarstvo hrvatskih branitelja iz hrvatskog Domovinskog rata koje su napali Srbi iz Srbije, jugočetnici, agresori i bradonje, ali ploča s natpisom bila bi možda prevelika", kazao je Matić za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PETROV: /

Reinerov prijedlog je potpuno nevažan

Image
PETROV: /

Reinerov prijedlog je potpuno nevažan

Zoran Pusić: “Reiner će ugoditi samo NDH nostalgičarima”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo