Jesu li se SDP-ovci vozili po otocima na račun države?

'Nisam ja kao neki koji se vozikaju po otocima na račun države', kazao je u Saboru ministar Šuker.

28.8.2010.
14:55
VOYO logo

arti-201008260391006Naime, Šukeru je zasmetalo to što su se esdepeovci, kao gosti Teatra Ulysses, ovog ljeta vojnim brodom odvezli na Vangu, otočić na Brijunima koji čuva straža Hrvatske vojske. Za vožnju do Vange, gdje su se zastupnici u pratnji članova Ulyssesa otišli kupati, tražila se dozvola i od predsjednika Ive Josipovića.

Iz njegova ureda je za Večernji list potvrđeno da je zahtjev za odlazak grupe gostiju teatra Ulysses, a u sklopu kojega je bio i posjet Vangi, odobren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pri tome se nije pitalo za stranačku pripadnost članova te grupe", kaže se u odgovoru koji je stigao iz Ureda predsjednika. U cijeloj priči ne vide ništa sporno jer je prijevoz brodom u skladu s ugovorom koji je Teatar Ulysses potpisao s Ministarstvom obrane.

Vojnim gliserom na kupanje na Vangu

Prema tom ugovoru, neslužbeno se doznaje, osim barke i broda Krasnica koje teatar za prijevoz glumaca i gostiju plaća MORH-u nešto više od tisuću kuna za sat vožnje, Ulysses ima pravo za "potrebe realizacije programa" koristiti se i vojnim gliserima, ako su, naravno, slobodni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se jednim takvim gliserom probrano društvo esdepeovaca ovog ljeta odvezlo na Vangu. I dok je izlet vojnim gliserom potvrđen, glasine, koje se sve jače mogu čuti, kažu da SDP-ovi političari na Brijunima uživali i druge povlastice. Večernji list prenosi da se priča da na otočje sa svojim obiteljima dolaze o trošku države, odnosno kazališta Ulysses, a ovog je ljeta 'puknula' i glasina da Darko Stazić, Nenadov jednojajčani brat blizanac (na fotografiji gore sa suprugom), na Malim Brijunima drži šank! Na šanku navodno između predstava prodaje piće i ćevape.

arti-201007120435006"Čuo sam i ja takva nagađanja, ali to nije istina. Piće prodaje Odjel ugostiteljstva Javne ustanove Brijuni, pa su i naši konobari ondje angažirani kada su predstave", rekao je Branko Lukić, direktor prodaje Javne ustanove NP-a Brijuni. Otkrio je i da teatar unajmljuje hotel Franina za potrebe glumaca i tehničkog osoblja kazališta, što za razdoblje od 5. srpnja do 20. kolovoza plaća 350 tisuća kuna. Režije se plaćaju dodatno, no teatru novca ne nedostaje jer, osim što ga vole sponzori, voli ga i Grad Zagreb koji mu je samo ove godine iz proračuna dao 160 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pitajte me o predstavama'

Na pitanje kako je reguliran boravak nekih gostiju kazališta Ulysses ovog ljeta na Brijunima, poput političara Nenada Stazića, Milanke Opačić i još nekih, te tko je snosio troškove za dulje ili kraće ljetovanje takvih gostiju i njihovih obitelji, glasnogovornica kazališta Ulysses Marina Vujčić nije odgovorila.

"Nemojte se ljutiti, ali imali smo napornu sezonu, a točka na i bila su i zbivanja oko dolaska Angeline Jolie. Novinari su moje izjave znali krivo interpretirati. No, mogu vam odgovoriti na sva pitanja vezana uz predstave i naše programe", kazala je Vujčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201008230154006 arti-201008260391006 arti-201007120435006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo