JESU LI EPIDEMIOLOŠKE MJERE PRELAKO POPUSTILE? / Belgijancu s Hvara ukinuta samoizolacija nakon tri dana

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Belgijanac Didier je stigao na Hvar tri dana prije službenog otvaranja graničnih prijelaza, no s time mu je ukinuta obvezna samoizolacija, iako dolazi iz jedne od najugroženijih zemalja

13.5.2020.
22:28
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Čak i prije službenog otvaranja graničnih prijelaza, Belgijanac Didier uspio je svojim automobilom doći u Gromin Dolac na Hvaru. On, naime, ima ondje registriranu tvrtku, pa mu birokracija i rješavanje dozvola nisu bile problem.

Novinar portala Total Croatia, Paul Bradbury, poznaje Didera, čija je obitelj počela dolaziti na Hvar prije 50 godina, a on sad ima turistički kompleks u osamljenijem južnom dijelu otoka. U njemu se po dolasku 8. svibnja odmah samoizolirao, a hvarska policija ga je redovito obilazila, pazeći da ne prekrši izrečene mjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OBJAVLJENI SU DETALJI O PRELASKU GRANICA: /

Ovo su razlozi i uvjeti pod kojima možete ući ili izaći iz zemlje

Image
OBJAVLJENI SU DETALJI O PRELASKU GRANICA: /

Ovo su razlozi i uvjeti pod kojima možete ući ili izaći iz zemlje

No, Bradbury je danas sreo Didiera i to na glavnom trgu u Jelsi. Znajući da ovaj mora biti još devet dana u samoizolaciji, upitao je što se događa. Na koncu mi je Didier pokazao SMS poruku MUP-a na hrvatskom jeziku koju je dobio sinoć.

"Poštovani, obavještavamo Vas da Vam je obustavljena mjera samoizolacije koja Vam je bila dodijeljena od granične policije Republike Hrvatske. Ukoliko ste u posljednjih 14 dana boravili van Republike Hrvatske, dužni ste 14 dana po ulasku u Hrvatsku pridržavati se preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a koje su Vam uručene na graničnom prijelazu. Dodatne podatke vezano uz preporuke možete potražiti na službenim stranicama HZJZ-a", stoji u poruci MUP-a koju je dobio Didier.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruka je došla nakon što je Stožer civilne zaštite obznanio da će turisti moći dolaziti u Hrvatsku bez obaveze samoizolacije. No, Didier je došao prije donošenja te odluke iz države koja ima jednu od najvećih stopa smrtnosti od koronavirusa na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo